Pisałam w tej sprawie do Supportu, ale chyba nikt tego nie czyta bo każda ich odpowiedź wygląda tak samo.
U mnie to samo, a router ten już od kilkunastu dni jest, udało mi sie z tego routera zrobić tylko jedną ankietę. Gdyby był poprzedni router czyli OW to miałbym zaliczone 8-12 ankiet. Niekiedy bywało ze i 5 ankiet z OW w jeden dzień zaliczyłem. Dynata Rex ma bardzo mało ankiet, wkoło wyświetla ten sam numer ankiety, zupełnie jakby była tam tylko jedna ankieta. Słabo z tym routerem, ciężko bez dawnego OW uzbierać te 10$.
mydistanthorizon wrote:Zdaje się, że jest jakiś problem i ukończone ankiety z Opinion World, nie są w ogóle płacone. Nie ma też żadnej informacji, jakoby zostały wypełniane.
Dwie ankiety ukończone, zero zapłaty, zero informacji, że w ogóle wypełniałem.
ysuser1368232483 wrote:Nie wiem czy czasem nie ma problemu z wypłatami. Ja swoją pierwszą dostałem po dwóch dniach, teraz czekam na kolejne dwie i minęło ponad 7 dni. Czy ktoś ma problem z wypłatami?
mydistanthorizon wrote:Otrzymujecie zaproszenia z Opinion World? Zawsze miałem co najmniej 1-2 dziennie. Od tygodnia zero ankiet.
mydistanthorizon wrote:Pytanie z innej beczki... Czy ySense zmieniło "szablon" informujący o wysłanej wypłacie? Ostatnią zlecałem równy miesiąc temu a po zleceniu dzisiejszej, na maila otrzymałem zupełnie inne powiadomienie.
"Zakończyliśmy wpłatę --$ przez PayPal.
Proszę zalogować się na to konto, aby zobaczyć depozyt.
Masz pytanie? Odwiedź nasze Centrum Pomocy"
Wcześniej to potwierdzenie wyglądało inaczej.
monia777 wrote:Witam
Dziś po zalogowaniu się i kilku kliknięciach pojawiła się informacja że mam zablokowany dostęp do ankiet.
"We've noticed that some of your responses are not being provided as directed or are inconsistent with previous responses.
While our Quality Assurance Team reviews your responses, we're restricting your access to Surveys."
Czy ktoś również miał coś takiego? Kiedy przywrócą dostęp i czy powinnam napisać do supportu?
mydistanthorizon wrote:Róbcie screeny, spisujcie dokładne dane każdej ankiety i zgłaszajcie takie przypadki supportowi. Na wszystkie zgłoszone przeze mnie w ostatnim czasie przypadki, dostałem zwrot pieniędzy.
rafipakerek wrote:a ja mam problem z konto penaltlab .
pisałem wiadomość do administracji i stwierdzili, że moje konto jest trwale zawieszone z braku aktywności.
Mieliście już taki problem ?
mydistanthorizon wrote:Toluna nadal w formie. Ankieta o lodówkach wypełniona w całości. Zapłaty brak, bo okazało się, że nie każda ankieta jest zwyciężcą. Złodziej nadal w akcji.