Sto se tice novih clanova mislim da je nepotrebno govoriti o tome koliki je doprinos naseg moderatora tj moderatorke. Ko hoce da se sam uveri neka samo prelista forum i bice mu/joj jasno.
Da budem iskren do kraja mislim da nekada ume da pretera.
Medjutim, kad neko stalno mora da prati k'o sta pise i kako se ponasa na forumu posle odredjenog vremena "reaguje na prvu loptu".
Sta hocu da kazem? Posle XY slucajeva koji su za opomenu svako bi sasekao sve sta smatra nepozeljnim na forumu u korenu. Tu se nadju i ljudi koji bas i nisu za sklanjanje sa foruma al' posle opomene moderatora dolazi do "dodavanja ulja na vatru" gde jedno vuce drugo.
Moje misljenje je da nama koji smo ovde vec neko vreme pomoc nije poterbna. Imamo teme gde jedni drugima govorimo kakav je koji zadatak i sta je kriticno (flag ili ban) a sta moze da se radi opusteno.
Vremenom svi mi pocinjemo da pratimo samo one teme koje nas interesuju. Odgovorimo nekom pocetniku samo kad bas nemamo nista pametnije da radimo a mislim da je tim ljudima pomoc najpotrebnija.
100% sam uveren da niko od nas ne bi imao zivaca da milion puta ponavlja jedno te isto i da stavlja linkove od tema koje su namenjene pocetnicima.
Da skratim pricu ja njen rad ocenjujem pozitivno.