Daha önce Denizbank'tan Skrill hesabıma çekim yapmıştım. Kesintiler olmuştu. Ama paramı almıştım.
Şimdi ise: Hem Skrill'den Bankaya yolladığım param geri döndü, hem de ara (?) masraflardan Paramın yarısı uçtu gitti.
Skrill ile iletişime geçtim. Onlar Bankaya atıyor durumu, Banka bize böyle bir işlem transferi olmadı diyor.
Skrill cevabı şöyle: "Son bir yıldır Yerel Para biriminde para çekimi sağlanmadığını ve bu işlemlerin EUR üzerinden düzenlendiğini belirtmek isteriz."
Skrill Bu metnin yeni yönetmelik koşullarında yazdığını belirttiler.
Anlayabildiğim kadarıyla: Yani Banka hesabınıza paranın sağlıklı geçebilmesi için, Bankada EUR bazlı açılmış bir hesabınızın olması gerekiyor.
Kendileri benden yalnızca €5.50 çekim ücreti aldığını belirtiyor. Şöyle diyor metnin devamında Skrill:
"Uluslararası banka transferleri genellikle bir ya da daha fazla ortak banka üzerinden gerçekleştirilir ve bu durum ilave bankacılık ücretleriyle karşılaşmanız sonucunu doğurabilir."
Ben de aynı banka hesabımdan geçen yılda Skrill'de biriken paramı sorunsuz aktarıp çektiğimi düşünüp rahat bir şekilde aynı hesabıma (TL) para aktarımı yaptım.
Evet öyle bir sonuç doğurdu ki: 391,50 € gitti bankama, Sonra Banka hatalı hesap diye reddetti.
Para Skrill hesabıma geri döndü. Hem de nasıl: 216.12 € olarak.
Dert, sıkıntı...