Please wait...
HomeForumPosts by savmo

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by savmo

Pitanja i saveti » Post #2641

Wed Jun 22, 2016 14:04 in Ex-Yugoslavia

cikalibi wrote: nego ljudi sad kad se pocelo pomalo zaradjivati, pitao bih nesto.
procitao sam negde da bi mi trebali da placamo neki porez na ove novce koje nama lezu iz inostranstva (nasa je sreca da se drzava ne trudi mnogo da juri bas svaku tranzakciju, ali ko zna).
cak stavise taj porez bi navodno bio skoro 50% od onoga sto zaradimo, pa me zanima jel neko nasao neku platformu preko koje bi novci mogli da legnu a da poreska ne zna za to?
tj da ne leze na racun sa nasim imenom i prezimenom vec nekako drugacije.

Ako neki procesor daje mogucnost za "Prepaid" karticu onda ta kartica u tvojoj drzavi racuna se kao strana pa i
kontrola je malo teza ,ali mislim da ako zele i to mogu da provere (zavisi koliko ce vremena biti potrebno i
koliko ce biti komplicirano).Ime i prezime mora da postoji.Najbolje je da se plati ,da bi mirno spavali.Kod nas
je 10%,kod vas su bile neke promene 20% (?).

Pitanja i saveti » Post #2637

Wed Jun 22, 2016 12:18 in Ex-Yugoslavia

pupijevi wrote: CS je spor kod isplata,ceka se ponekad i dve nedelje od kad stavite cashout.

Onda, "When - (2 to 5 business days)" treba da se promeni u " (2 to 10,12 business days) "

Pitanja i saveti » Post #2635

Wed Jun 22, 2016 11:58 in Ex-Yugoslavia

incomehomejob wrote: DeMoN17 i savmi, gde je problem sa cekanjem, od Payza ka vama ili od CS ka Payza?
(Izvinjavam se ako nije slican sistem Payza i PP, slabo znam kako Payza funkcionise. Kod nas sa PP ovo su dva 'mesta' gde moze da zapne)

Problem je CS

Pitanja i saveti » Post #2632

Tue Jun 21, 2016 20:34 in Ex-Yugoslavia

DeMoN17 wrote: Imam pitanje za one koje koriste platni procesor Payza koliko vi cekate na isplatu?
Predhodnu sam cekao 3 dana. Ovu cekam 16-ti dan (i jos nije isplaceno). :roll:

239.48 10 denovi

Rainforest Task » Post #897

Tue Jun 21, 2016 18:32 in Ex-Yugoslavia

HIT prijavljen pre nekoliko dana (ocigledan bag) ,usao u "TOTAL FOUND BUGS".Isti taj HIT prijavljen danas
zbog istog razloga ,nije usao u "TOTAL FOUND BUGS",tako da znate da ukupan broj "buba" nije tacan.Ja pratim
sve sto prijavim i mogu da kazem da oko 50% prijavljenih bagova nije u ukupnom bilansu.

Kafana » Post #1700

Tue Jun 21, 2016 16:05 in Ex-Yugoslavia

Ovo je neka greska ,nije moguce da onoliko clanova prekrse pravila u bilo kojem aspektu.

Rainforest Task » Post #889

Tue Jun 21, 2016 15:51 in Ex-Yugoslavia

xakep99 wrote: Meni je danas bio najbolji dan od ovih 9 od kad imam RF. Manje gresaka i vise posla. Pre podne serija od 6 za pola sata, veceras 12 za sat i po mada uglavnom sa jednocifrenim brojem koraka. Ukupno 29 uradjenih.

:clap: :thumbup:

RF tema - Pomoc za RF pocetnike » Post #195

Tue Jun 21, 2016 13:17 in Ex-Yugoslavia

rmpalija wrote: Jel se još nekom dešava da se jako često HIT-ovi dugo učitavaju ili iskaču poruke tipa "Failed to report screenshot", "Connection lost", "Application error"...? Ne znam dali je do mog neta ili oni imaju neki problem sa serverima...

Sve je to normalno,cekas da prodje.
"Failed to report screenshot" - Pokusaj ponovo u okviru nekoliko minuta,ako nema uspeha,onda restartiraj HIT.
"Connection lost" - Restartiraj HIT.
"Application error" - Ako si zapoceo posao ,onda prijavi.

RF tema - Pomoc za RF pocetnike » Post #191

Tue Jun 21, 2016 13:00 in Ex-Yugoslavia

Chenpa wrote:
savmi wrote:
akulayu wrote: proveri da li na stranici ima zeleni robot...
sta mislite sta sam odgovorio posle 12 sati na svom redovnom poslu... :o

Odgovorio si " Da " ,ali verovatno znas da se to ne proverava ,samo "scroll" gore dole (kako je neko rekao)
da ne bi sistem registrovao "neinterakciju",malo cudno ali valjda moguce,ali pazi ima jedan avatar koji bi mogao
biti "robot".

koji je to avater ?

Ne postoje roboti.

RF tema - Pomoc za RF pocetnike » Post #187

Tue Jun 21, 2016 12:42 in Ex-Yugoslavia

akulayu wrote: proveri da li na stranici ima zeleni robot...
sta mislite sta sam odgovorio posle 12 sati na svom redovnom poslu... :o

Odgovorio si " Da " ,ali verovatno znas da se to ne proverava ,samo "scroll" gore dole (kako je neko rekao)
da ne bi sistem registrovao "neinterakciju",malo cudno ali valjda moguce,ali pazi ima jedan avatar koji bi mogao
biti "robot".

Rainforest Task » Post #880

Tue Jun 21, 2016 12:15 in Ex-Yugoslavia

incomehomejob wrote: Drugarice savmi :D , htela ja da im pisem u vezi toga, delovalo mi je da ce da se desi ponekad nekom. (Bilo me blam da piskaram stalno, zato nisam.)

Mislim da ovde nastaje mogucnost da nesto ne udje ni u jedan bonus (quote ispod), ni danasnji ni sutrasnji. Otprilike kao 'crna rupa', kada je hit registrovan u jednom danu, a bonus 'padne' knap pre njega. Ovo vazi samo za hit koji ostane u tom prethodnom danu, odmah posle bonusa, a ne ulazi u sledeci dan.
Mali je vremenski okvir za ovo, ali ima "mesta" da se desi.

"Please keep in mind that the Job Date may be different from the Submitted day."

Ja sam se samo salio,a ne zalio.Bilo mi je interesantno kako je HIT koji sam zapoceo jedan sat i sedamnaest
minuta posle (00:00:00) bio zabelezen kao da je zapocet prethodnog dana.Desavalo se i ranije ali je vremenska
razlika bila mnogo manja.Inace na RF dosad se nikad nisam zalio ,a i nikada necu zato sto mislim da kada se sve
uzme u obzir RF je prema nama veoma,veoma fer i kada uporedim sa sve ostalo ovo mi dodje kao poklon,tako da za
RF mogu da radim i da ne budem placen.Slicno sam napisao u engleskom forumu kada su otvorili temu za zalbe.

Edit: Hvala na brizi (ne znam dali se bas ovako kaze ).

Rainforest Task » Post #876

Mon Jun 20, 2016 21:58 in Ex-Yugoslavia

Pogledajte ovo:

Job Date - 2016-06-20
Submitted - 2016-06-21 01:19:53 UTC
Time taken - 00:02:33

Ovaj nije usao u jucerasnji dan,a nece ni u danasnji.Ja sam pokradjen (bonus - 0,6c) :o :lol:

Kafana » Post #1687

Mon Jun 20, 2016 19:44 in Ex-Yugoslavia

incomehomejob i Nole76 (dame imaju prednost ).Hvala za
"ubavite zborovi"(ubavo = lepo,zborovi = reci).

Rainforest Task » Post #875

Mon Jun 20, 2016 19:28 in Ex-Yugoslavia

limmy89 wrote: zdravo sakam da te pitam imam problem so task i surveys kako moze da se otvara zato ne fuksionira
moze da me pomogne za toa sum sega i ne znaem da rabotam dobro

Za da rabotis zadaci,prvo treba da otvoris CrowdFlower nalog i da imas Facebook.Koga ke pravis CF nalog stavi
go istiot E-mail od Facebook za da nemas problemi pri logiranje.Na listata so zadaci treba da cekas da se pojavat
zadaci za nulto nivo (bez broj 1,2,3)."Surveys" za nas nema ,ne mozes da rabotis.

Pogresna tema si izbral za da postavis prasanje,sledniot pat prasanja postavuvaj vo soodvetna tema (topic).

Kafana » Post #1676

Mon Jun 20, 2016 00:56 in Ex-Yugoslavia

akulayu wrote: kapiram da paze svaki korak kad radimo na rf al me intersesuje dal vide kad prebacim na drugi tab,u smislu iskoci mi zadatak a ja sam u sred necega pa krenem da ga radim al moram u jednom trenutku da prebacim tab za nesto drugo pa da ne bi bilo mi ti damo zadatak a ti radis nesto trece

Ako radis u tvom brouzeru (Chrome ) mislim da tamo nemaju uvid.Ti imas zadato vreme (1 sat ) da zavrsis test
s tim sto dozvoljena neaktivnost po koraku je 15 minuta (tako mislim ),posle 15 m. HIT ide u "Abandoned ".
Kod mene je bilo nekoliko slucajeva kada sam cekao da se ucita strana i posle 8, 10 minuta dobio "Abandoned ",
tako da sada cekam samo 5 minuta i onda prijavljujem,drugi put sam imao test sa tajmerom od 12 minuta
(trebao sam da sacekam 12 m) isto tako dobio "Abandoned " ali sam ovo prjavio.Po meni mosez da radis (ako ti
vreme tece na tom zadatku) ali pomeraj kursor misa u terminalu.Moj savet je da kada radis RF onda radi samo to.

Kafana » Post #1673

Sun Jun 19, 2016 21:30 in Ex-Yugoslavia

Kada je poplava virtuelnih masina ja sam uvek budan.

Kafana » Post #1671

Sun Jun 19, 2016 21:19 in Ex-Yugoslavia

pupijevi wrote: E sad bi mogla ona kafa sefice :D :thumbup:

:clap: :$ :thumbup:

RF tema - Pomoc za RF pocetnike » Post #174

Sun Jun 19, 2016 16:59 in Ex-Yugoslavia

- When we are asked in instructions to "Hard Refresh" the page what exactly we need to do? What is the difference between the normal refresh and "Hard Refresh"?
- Answer: HARD refresh will clear the browse cache for the page you are refreshing so you are forcing the browser to get the latest content, whilst normal refresh is subject to using whatever was cached from previous views to the page (this helps bring up the page faster, as some info is loaded from the cache) - So there is a distinct difference and a reason why authors might be requesting to use both.
- If a test asks to hard refresh, makes sure your cursor is inside the terminal unless you want to hard refresh the whole page along with the terminal.

Znaci "Hard Refresh" = Ctrl + F5 ,sa kursorom u terminalu ( Windows )

Mac/Apple: Apple + R or command + R
Linux: F5

RF tema - Pomoc za RF pocetnike » Post #173

Sun Jun 19, 2016 16:42 in Ex-Yugoslavia

rmpalija wrote: Dali neko zna zašto ne mogu da koristim ctrl-c i ctrl-v opcie?. Radim trainig na rainforestu i treba da kopiram link u android pretraživač koristeći ove komande ali jednostavno ne radi

Ako pomocu (Ctrl + C/Ctrl + V) mozes da kopiras u "Address Bar" onda komanda radi ,a to sto ne mozes unutar
terminala mozda je problem u samoj aplikaciji .Meni se desavalo da ne radi kopiranje pomocu tastature ,ali
posle dva do tri pokusaja uspeo sam ( mislio sam da je zbog tastature pa kupio sam super preciznu tastaturu,
ali bilo je opet nekoliko slucajeva kada sam morao po nekoliko puta da ponovim kopiranje,tu iskljucujem mogucnost da nisam istovremeno pritisnuo oba dugmeta).Posto kazes da nikako ne mozes (sigurno imas i 10 pokusaja) onda ono
sto mozes da uradis je da refresiras stranu,ali najbolje ceo HIT ,ako je opet neuspesno ja bi ga ostavio neka ode u
"Abandoned " ili u "Too often" ali bi obavestio RF sta sam uradio i zasto pri tom obavezno bi naveo URL HIT-a.Ako
izaberes " Ne " to je sigurni "R".

Kafana » Post #1648

Fri Jun 17, 2016 17:55 in Ex-Yugoslavia

Proverite "Dashboard"

Kod mene

Juce : Jobs Completed - 1,821 ; Correct / Answered - 33,545 / 36,359

Danas: Jobs Completed - 1,757 ; Correct / Answered - 32,161 / 34,858

Edit : Nije mi jasno odakle ovolika razlika,mozda su to ona pitanja koja su izbacena iz GA (Broken/Unfair Jobs ).
Trazio sam u "Job History" ali nism nasao bas puno naknadno osnacenih sa "-",samo nekoliko.
From: Go
Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Dec 2, 2023 05:01:12 PST