Thu Apr 16, 2015 08:40 in Romanian
True story: Am scris vreo 7 paragrafe mai inainte, dar aparent nu eram logat si le-am scris degeaba. O sa incerc sa le rescriu.
Am ceva timp liber si stiu cum e la inceput. O sa incerc sa iti ofer o parere personala, povestindu-ti experienta mea personala. Nu incep cu fantezii si prostii ca nu incerc sa iti vand nimic. Incep direct:
M-am lasat de vreo 2-3 ori de ClixSense, si nu sunt in masura oricum sa te indrum, or fi altii dar oricum nu o sa te ajute sfaturile. M-am reapucat si reapucat si nici acum nu pot sa garantez ca nu o sa ma las iarasi o bucata de vreme de treaba.
ClixSense e ceva super, doar ca nu pentru romani. Daca te gandesti sa faci bani seriosi, poti probabil prin State sau UK, nu in Romania. Pentru ca nu poti face pe cont propriu sute de dolari, iti trebuie referrali. Si sa zicem ca gasesti referrali, cateva zeci, prieteni, etc. Ei o sa fie in postura in care esti si tu, 3 centi pe zi, si o sa fie totul frumos 2 zile dar dupa aia o sa se lase, o sa te lasi si tu. Eu nu am referrali, am avut cativa mai de mult, cand nu erau task-urile, s-au lasat si ei, m-am lasat si eu.
Nu stiu ce sfaturi poti primi ca roman la obtinerea de referrali din strainatate. Traffix exchange-urile sunt pline, sa te milogesti pe omegle n-are rost... Sunt curios daca este vreun romanas cu referrali din strainatate (mai mult, nu o ruda, adica o campanie chiar reusita). Nu ma intereseaza metoda ca nu i-o fur, doar daca da.
Asa, dupa cum vezi 'filozofia' mea nu se axeaza pe referrali fiindca pur si simplu n-am chef, nu visez ca o sa traiesc din ClixSense. Daca gandesti la fel la punctul asta, continua, daca nu incearca sa obtii referrali sau lasa-te.
Incerc mai jos sa iti dau sfaturi practice, nu gen: cauta oferte, vezi task-uri, castiga la clixgrid.
Sfaturi in sfarsit:
Banuiesc ca ai jucat LoL, CS, Warcraft, Runescape lol, deci engleza invatata acolo banuiesc ca n-ai uitat-o. Aia e tot ce iti trebuie. Apuca-te de Task-uri. Du-te la Tasks, cauta-le pe alea de 0.01$ (de fapt sunt 2 pentru 0.01$). O sa trebuiasca sa iti faci un cont pe Crowdflower, cu care colaboreaza astia de la ClixSense. "Help us identify authors" si variatii ale task-ului asta. Vad ca deja ai cateva task-uri facute, daca iti merge strategia si iti creste acuratetea, da-i asa in continuare si citeste mai incolo.
Daca esti la inceput ai un avantaj fiindca o sa obtii relativ repede badge-uri. Tot un dezavantaj e ca o sa dai peste task-uri proaste si poti sa le pierzi la fel de repede. Sfat: Du-te pe forumul general ClixSense, la Tasks, acolo scriu baietii cand sunt task-uri aiurea, gresite, eronate. Citeste cu atentie, fa cu grija la inceput task-uri. Uite ce iti recomand: pentru level 0, alea cu "help us identify", sunt singurele, apar o data la saptamana, asteapta-le si fa-le cu rabdare. Daca spargi gheata si ajungi la level 1, cand prinzi baga-te pe "Test a web application..." si daca le intelegi, astea sunt chiar bune spre foarte bune. La fel cu "Evaluate content for local merchants" si bineinteles "Ignoring the year..." ceva cu vinuri. Astea sunt foarte simple, banale chiar, si platesc bine. Pentru level 2 mai apar mai rar "Deal Search Relevance".
Astea sunt sfaturi practice sa iti "build up your accuracy" si sa o mentii. Dupa aia, cand vezi ca daca gresesti o intrebare nu iti scade acuratetea cu un procent, mai cauti si altele. Ca sfat, eu iti recomand sa ai rabdare si sa te bagi pe astea la inceput. Daca gasesti referrali care sa faca task-uri si sa ii indrumi si tu la fel cum sa faca, super, eu cel putin nu gasesc.
Nu stiu, ca sa iti faci o idee, nu stiu daca suntem pe aceeasi lungime de unda: eu stau o ora-doua pe ClixSense, facand task-uri si dupa cat mai dureaza ClixGrid si clickuri si mai citesc forumul, sa fac checklist-ul. In medie 90 de minute pe zi, venitul e 30-35$ pe luna. Sper ca nu o sa ma trezesc cu ANAF-u` pe cap peste 4 ani ca n-am declarat niste dolarei veniti de pe ClixSense.
Eu gandesc asa: oricum nu faceam ceva mai productiv in alea 90 minute.