Wacek1958 wrote:Hej pogodny,
Strasznie to smutne , co piszecie, żeby nie powiedzieć mocno wkurzające!
Jak poznać, że zadanie jest "oflagowane" ?
Czy tylko empirycznie, po tym , jak się już zaliczy tę przyjemność i wtedy o tym piszecie tu na forum
ku przestrodze ...
Jestem, powiem szczerze, mocno sfrustrowana tymi pożal się Boże taskami
Według mnie to jest jakaś piramidalna samowolka!
Dziś już nie wytrzymałam i napisałam ticket, nie do CF oczywiście, tylko do ClixSense.
Pojechałam im z premedytacją po ambicji, pytając wprost ,
czy mają jakiś wpływ na pracę CF, czy CF jest zupełnie niezależna w nic-nie-robieniu.
Mam dość pojawiania się nieaktywnych jobów, które zaraz znikają, żeby znowu pojawić sę, jako nieaktywne.
I tak w kółko.
Mizeria jest w ogóle straszna.
Na stałe wiszą tylko takie, których chyba nikt nie chce robić, albo z pojedynczymi taskami w jobie,
gdzie jak łatwo się domyśleć, pojawia się " you have done maximum of this job", bez względu na to, ile faktycznie zrobiłam.
Zresztą taki komunikat pojawia się również przy tych jobach, gdzie jest nominalnie duża ilość tasków.
Dlaczego ta ilość nie maleje automatycznie w miarę ich schodzenia ?
Jaka jest właściwie polityka ?
Czy chodzi o to, żebyśmy nie zrobili za dużo i toczyli krwawą walkę o każdy pojedynczy task ?
Nie wiem, jak Wy, ale ja nie mam czasu ani ochoty, żeby "czatować" na jakiś pojedynczy dostępny task, który raczej cudem się trafia.
Poza tym w nocy niekoniecznie jest tak dużo tych tasków.
Sama nie wiem, co o tym myśleć ?
A Wy ?
Dobra widzę że nie masz pojęcia czym się zajmujesz. Po pierwsze większośc tasków to robota osób zewnętrznych, którzy za pomocą CF zleca wykonanie określonych prac. Clixsense nic z tym nie ma wspólnego, pośredniczy tylko za pomocą portalu pomiędza CF a nami robolami, zyskujac za to jakiś procent z kosztów zadania. Co do ilości zadań, nie wiem w czym masz problem, kiedyś było jeszcze mniej.
Kolejna sprawa komunikatu " you have done maximum of this job", wyjaśniono mi to dokładnie, część pogodny część CF, jedno zadanie często wykonuje kilka osoób, ilość takich duplikatów zależy od twórcy zadania, więc czasem wisi takich z 20-30 a ty i tak nie możesz się wbić. Kolejna sprawa to zadania które są otwirane przez kogoś kto je zamyka bez przyciku "give up" niestety takie zadanie wisi niewykonane długi czas bo nikt go nie robi a system nie od razu jego nie przywraca do puli, a zatem zadanie jest ale nie jest dostepne bo jest przypisane do użytkownika.
Co do zadań gdzie robisz tylko quiz mode, patrz wyżej.
Co do czatowania, cóż na tym to niestety polega, nikt ci nie zapewnia i nie gwarantuje tu że będziesz miał zadania tylko takie jakie lubisz i że zawsze będą dostępne.
Co do długiego czasu odpowiedzi, to też można dostać ładna odpowiedź od CF, jeśli zadanie jest obce każdy zgłoszony problem jest konsultowany z autorem zadania, jeśli autor ma to w d... i niestety odpowiada raz na ruski rok to i się czeka a my użytkownicy czekamy i czasem wisimy przez takiego debila z flagą.
Co do nieaktywnych jobów to ciekawa i prosta sprawa, chodzi tu o żerowanie an taskach. O co chodzi nie muszę wyjaśniać.