Please wait...
HomeForumPosts by solkan

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by solkan

Ankiety » Post #1459

Wed Jan 21, 2015 13:42 in Polish

Kolejna ankieta dla szefów firmy +50 zatrudnionych. Czy ci debile myślą że taka osoba potzrebuje wypełniać jakieś ankeity.

Ankiety » Post #1426

Wed Dec 24, 2014 04:34 in Polish

7 ankiet rozpoczętych i wszytkie zakończone na pytaniach kwalifkacyjnych, ciekawy dzień ale trudno trafić w wymogi. Ankiety były o: usługi online, samochody, zakupy dla dzieci, alkohol, zakupy spożywcze.

Task Alert! » Post #1021

Sun Dec 21, 2014 07:49 in Polish

Zapamiętam ;)

Task Alert! » Post #1019

Sun Dec 21, 2014 01:37 in Polish

Dziwne, ale ja tam też nie narzekam, jest co robić, tym bardziej że sporo prostych zadań. Naprawdę chyba nie widziałeś braku zadań :D. A pisanie do clixsense że nie masz zadań to chybiony pomysł, odpiszą ci ze są inne sposoby zaliczenia minimum na bonus, typu zadania i ankiety, ich to mało obchodzi, oni tylko pośredniczą w tym, reagują jak się oszukuje użytkowników albo jak jakiś problem wystąpi. A jeśli pisałeś do CF to ci odpiszą, że nie są głównym odpowiedzialnym za tworzenie zadań i są uzależnieni od niezależnych autorów zadań.

Task Alert! » Post #996

Sun Dec 07, 2014 22:54 in Polish

Po prostu poświęciłem trochę wysiłku by poszukać na forach lub zapytać się CF, czasem odpowiadają sensownie, wytrawiaczy zadać dobre pytanie i trafić na sensowny support.

Co do żerowania na zadaniu to dobry sposób zwłaszcza dla zadań dobrze płatnych mało się pokazujących.

Co do flag, nie miałem jeszcze ale z tego co wiem to jest różnie, można ją zarwać za częste obieganie odpowiedzi od innych użytkowników, w przypadku zadań gdzie jeden task robi kilka osób to czasem bywa. Czasem zadania są weryfikowane przez autora lub mają weryfikacje przez inna osobę klepiącą zadania, wtedy jeśli ma się za dużo odrzutów flaga. Flagę można zarwać za nic, przykład pogodnego i innych co się tu wypowiadają, wtedy lepiej unikać takiego zadania. W zadanich oficjalnych CF flagę dostje się zawsze za rażące błędy w wykonaniu zadan, a mniejszą flagę nawet za szybkie robienie zadania z pominięciem kroku, (spotkałem się z opisem tego u osób robiących zadania z poszukiwaniem adresów)

Task Alert! » Post #993

Sun Dec 07, 2014 11:28 in Polish

Wacek1958 wrote: Hej pogodny,

Strasznie to smutne , co piszecie, żeby nie powiedzieć mocno wkurzające!
Jak poznać, że zadanie jest "oflagowane" ?
Czy tylko empirycznie, po tym , jak się już zaliczy tę przyjemność i wtedy o tym piszecie tu na forum
ku przestrodze ...

Jestem, powiem szczerze, mocno sfrustrowana tymi pożal się Boże taskami :(
Według mnie to jest jakaś piramidalna samowolka!

Dziś już nie wytrzymałam i napisałam ticket, nie do CF oczywiście, tylko do ClixSense.
Pojechałam im z premedytacją po ambicji, pytając wprost ,
czy mają jakiś wpływ na pracę CF, czy CF jest zupełnie niezależna w nic-nie-robieniu.
Mam dość pojawiania się nieaktywnych jobów, które zaraz znikają, żeby znowu pojawić sę, jako nieaktywne.
I tak w kółko.
Mizeria jest w ogóle straszna.
Na stałe wiszą tylko takie, których chyba nikt nie chce robić, albo z pojedynczymi taskami w jobie,
gdzie jak łatwo się domyśleć, pojawia się " you have done maximum of this job", bez względu na to, ile faktycznie zrobiłam.
Zresztą taki komunikat pojawia się również przy tych jobach, gdzie jest nominalnie duża ilość tasków.
Dlaczego ta ilość nie maleje automatycznie w miarę ich schodzenia ?
Jaka jest właściwie polityka ?
Czy chodzi o to, żebyśmy nie zrobili za dużo i toczyli krwawą walkę o każdy pojedynczy task ?
Nie wiem, jak Wy, ale ja nie mam czasu ani ochoty, żeby "czatować" na jakiś pojedynczy dostępny task, który raczej cudem się trafia.
Poza tym w nocy niekoniecznie jest tak dużo tych tasków.

Sama nie wiem, co o tym myśleć ?

A Wy ?

Dobra widzę że nie masz pojęcia czym się zajmujesz. Po pierwsze większośc tasków to robota osób zewnętrznych, którzy za pomocą CF zleca wykonanie określonych prac. Clixsense nic z tym nie ma wspólnego, pośredniczy tylko za pomocą portalu pomiędza CF a nami robolami, zyskujac za to jakiś procent z kosztów zadania. Co do ilości zadań, nie wiem w czym masz problem, kiedyś było jeszcze mniej.
Kolejna sprawa komunikatu " you have done maximum of this job", wyjaśniono mi to dokładnie, część pogodny część CF, jedno zadanie często wykonuje kilka osoób, ilość takich duplikatów zależy od twórcy zadania, więc czasem wisi takich z 20-30 a ty i tak nie możesz się wbić. Kolejna sprawa to zadania które są otwirane przez kogoś kto je zamyka bez przyciku "give up" niestety takie zadanie wisi niewykonane długi czas bo nikt go nie robi a system nie od razu jego nie przywraca do puli, a zatem zadanie jest ale nie jest dostepne bo jest przypisane do użytkownika.
Co do zadań gdzie robisz tylko quiz mode, patrz wyżej.

Co do czatowania, cóż na tym to niestety polega, nikt ci nie zapewnia i nie gwarantuje tu że będziesz miał zadania tylko takie jakie lubisz i że zawsze będą dostępne.

Co do długiego czasu odpowiedzi, to też można dostać ładna odpowiedź od CF, jeśli zadanie jest obce każdy zgłoszony problem jest konsultowany z autorem zadania, jeśli autor ma to w d... i niestety odpowiada raz na ruski rok to i się czeka a my użytkownicy czekamy i czasem wisimy przez takiego debila z flagą.

Co do nieaktywnych jobów to ciekawa i prosta sprawa, chodzi tu o żerowanie an taskach. O co chodzi nie muszę wyjaśniać.

Wypłaty » Post #11

Mon Dec 01, 2014 22:40 in Polish

Poprawiona wypłata

Task Alert! » Post #980

Mon Dec 01, 2014 08:05 in Polish

ktosrobert wrote: Mi też nie zaliczyło.

Jesli nie naprawili u ciebie jeszcze napisz ticket, niestety nie dostaniesz liczby tasków, ale kase cała dadzą.

Task Alert! » Post #978

Mon Dec 01, 2014 06:10 in Polish

Wam też może nie zalicza zadań, mam zrobione dziś ponad 100 a task jest tylko 2.

EDIT. Dobra już wiem to jest problem ogólny.

Task Alert! » Post #974

Thu Nov 27, 2014 11:13 in Polish

Outdoors - znaczy poza budynkiem, na wolnej przestzrenii.

PS. Ostanio zauważyłem, że opłaca sie zgłaszać zwalone zadania, z dokładnym opisem, już 4 razy dostałem bonus i to nie mały, najmniejszy był 20 c.

Task Alert! » Post #968

Wed Nov 26, 2014 01:54 in Polish

Ad.2 nie wiem :D

Z zadaniem review answers for questions uważaj, można za nie szybko wyrwać flagę, gdzieś na jakimś forum czytałem że ktoś walił jak popadło, a zadanie nie jest automatycznie weryfikowane, dostał od razu wyższą flagę i odwołania nic nie dały.

Task Alert! » Post #966

Tue Nov 25, 2014 23:42 in Polish

Wacek1958 wrote: Cześć pogodny człowieku :)
Nawet Ci nie pogratulowałam, że znowu wdrapałeś się na sam szczyt :)

Mam kilka pytań i walę do Ciebie, bo z niejednego taskowego pieca chleb jadłeś,
a ja wielu rzeczy nie wiem.

Co to jest ban i za co ?
za co flaga (a może to to samo) ?
Kilka razy "otrzymałam" "you have completed all your work" - czy takie coś to już na zawsze ?

I z innej beczki.
Z braku laku robiłam (i byłoby to nawet przyjemne, gdyby nie tak mało płatne) :
Create 5 keawords for an image (bonus for approved keawords).
O tym bonusie sobie oczywiście zapomniałam, aż tu dostałam sporo zwrotów w stylu :

Congratulations, you were bonused 0.02 $ for your work on Create 5 Keywords for an Image ( Bonus for Approved Keywords! ) ! Thank you! Please note that your work must finalize in review before some bonuses can be awarded. Thanks for your patience! :)

Co to konkretnie oznacza ?
Sorry, że Ci zawracam to, co nie powinnam, ale liczę na rzetelną info.

W tej chwili dłubię tę drugą wersję (Review 5 keywords ...) i to jest już zupełnie przyjemniej płatne, choć ich subiektywizm i niekonsekwencja doprowadzają mnie czasem do szału. Poza tym człowiek robi się bardzo cyniczny i niczemu, a nawet sam sobie nie dowierza.

Spróbuje ci odpowiedzieć za pogodnego.
AD.1
"you have completed all your work" - To oznacza limit dla użytkownika dla danego zadania, większość zadań jest resetowana, co 2 tygodnie, wyjątek jak wspomniał pogodny to zadania z paragonami.
AD.2
Ban to ban, blokują ci konto ale to za rażące naruszenia. Flagi to kary od twórców zadań, czasem nie wiadomo za co są dane, wtedy pozostaje się odwoływać.
AD.3 Create 5 keawords for an image (bonus for approved keawords). - coż zadanie bardzo opłacalne, zasady dla zadania są mniej więcej takie:
- każdy obrazek opisuje min 2 osoby
- potem są weryfikowane
- są zadania sprawdzające które mają automatyczną pule wyrazów, za nie można dostać flagę lub za zbyt dużą liczbę odrzuconych lub niepoprawnych/nie angielskich wyrazów
- za wyrazy sugerowane dostajesz minimalny bonus, za wyrazy które nie wystąpiły u innych i są zaakceptowane przez weryfikacje bonus jest większy
AD.3. Review 5 keywords - to jest sprawdzanie zadania wyżej, jeśli szybko odpadasz na nim, doradzam zapoznanie się dokładne z zadaniem wyżej, bo po 1 mniejsze bonusy masz bo zle robisz zadanie a po drugie, możesz szybko zarobić flagę.

Wypłaty » Post #8

Tue Nov 25, 2014 00:09 in Polish

Wypłata
xxxx

Task Alert! » Post #962

Wed Nov 19, 2014 04:29 in Polish

fk87 wrote: A mi od ok. tygodnia wrąbali Major Flag za to samo zadanie, co miesiąc temu. Wtedy szybko odblokowali, a teraz piszę i piszę i nic. Z Levela 2 spadłam na 0, zadań brak, accuracy 82,2% i już mnie to wkurza :/

Wychodzi na to że porada Pogodnego jets bardzo dobra w tej kwestii, nie tykać zadań gdzie lecą flagi i wzajemnie się ostrzegać.

Ps. Dopadałem dziś zadanie po 35c, czytanie faktur, ma błędy ale nie jest cięzka i czasochłonna jak ktoś wie jak odczytać taki dokument.

Task Alert! » Post #946

Fri Nov 14, 2014 08:25 in Polish

Kilka jest w tym 3 tylko po to by produkować sobie refów, niewielkim kosztem. Ale nie traktuje ich na serio bo tam zarobki około 10-20 dolarów co 2 miechy.

Task Alert! » Post #944

Fri Nov 14, 2014 07:56 in Polish

Kto potrzebuje dokumentów clixsense? Jeśli ci o przelew bankowy to kwoty powyżej 5tys Euro są weryfikowane.

Task Alert! » Post #942

Fri Nov 14, 2014 06:24 in Polish

Ale to jest cena sprzedaży dolara. A wypłaty się robi jak sie potrzebuje:D

Task Alert! » Post #936

Mon Nov 10, 2014 10:54 in Polish

Na 3 lvlu sa zadania za 7c z ocenieniam odpowiedzi, łatwe i przyjemne ale cięzko się do nich wbić. Zadania na ocene wykonania zadan z opisem obrazków, 5 wyrazów do obrazków (a także wpisz 5 wyrazów opisujących obrazek - zadanie z bonusem za poprawne odpowiedzi - więc czasem możan oceniać swoją prace :D) i ze znajdowaniem adresów firm. Kilka razy też było zadanie za 10-50 centów z ankietą.

Task Alert! » Post #931

Mon Nov 10, 2014 05:13 in Polish

Do godziny 8 da się zrobić.

Task Alert! » Post #925

Sun Nov 09, 2014 10:51 in Polish

Tu z pogodnym trzeba się zgodzić, czasami są zadania z nazwy mało interesujące ale okazujące się przyjemnymi i łatwymi zadaniami.
From: Go
Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Dec 8, 2023 18:47:43 PST