Please wait...
HomeForumPosts by solkan

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by solkan

Task Alert! » Post #1502

Tue Dec 08, 2015 01:35 in Polish

Zauważyliście jak dużo taskow nie jest obecnie wliczanych do statystyki poziomu? U mnie to jakieś 80% ostatnio robionych zadań. Choć może to dobrze bo do większości mam zgłoszenia wadliwych pytan sprawdzających.

Zwiększenie zarobku » Post #2

Mon Dec 07, 2015 12:29 in Polish

Taski, poleceni, bonusy dzienne, oferty.

Task Alert! » Post #1367

Wed Sep 16, 2015 00:05 in Polish

Poluj na zadania na poziomie zerowym i dbaj o celność, niestety inaczej nic nie zrobisz.

Clixsense jest legalny ? » Post #2

Fri Jul 31, 2015 07:04 in Polish

Nie wiem co dla ciebie znaczy legalny. Jęsli ci chodzi o uczciwość i wypłacalność to nie ma na co narzekać. Obsługa supportu jest całkiem ok i działa sprawnie.

Task Alert! » Post #1351

Tue Jul 07, 2015 00:09 in Polish

749821 Create Profiles of Management Team

Czy ktoś miał coś więcej niż testmode w tym zadaniu?

Ankiety » Post #1895

Sat Jun 27, 2015 00:06 in Polish

Clint - ankieta o piwach, zakończona, niezaliczona, niezapłacona, coś chyba kombinują.
Os - ankieta o produktach ubezpieczeniowych
Os - ankieta o pieluchach dla dzieci.

Task Alert! » Post #1328

Thu Jun 11, 2015 03:51 in Polish

talknow wrote: Przy Test Web ... (Rainforest) zwróciło mi informację "Hit 3515396 is not valid for your worker type." Ktoś wie o co chodzi?
Wydaje mi się że jesteś odrzucany przez Rainforest, możliwe że jakieś lokalizacyjne wymaganie lub typ przeglądarki lub środowiska.

726211 How good are these landing pages? ktoś może wie jaki jest limit dla tego zadania? Mam 56 zrobione zdanie wisi a a ja nie mogę więcej robić.

Task Alert! » Post #1325

Tue Jun 09, 2015 22:43 in Polish

Uwaga na zadanie 660507 Moderate Text for Content! [Explicit Content] - jest skopane.

Task Alert! » Post #1324

Fri Jun 05, 2015 11:17 in Polish

Dorzucę coś od siebie dla początkujących z CF.

Jak zgłaszać zwalone zadania lub błędne zadania kontrolne.

1. Czy warto zgłaszać błędne zadania?
Tak warto, możemy dostać za to kasę równą zadaniu które jest zwalone, a w przypadku skopania "celności" uzyskamy reset zadnia.

2. Jak zgłosić problem z zadaniem lub niepoprawne zadanie kontrolne?
Prawy górny róg "Help" --> "File a Ticket". Potem wybieramy odpowiednią kategorię, nadajemy tytuł, i opisujemy problem. Aby sprawdzić co się z naszym zgłoszeniem dzieje można sprawdzić po prostu pocztę lub https://tasks.crowdflower.com/support --> prawy górny róg "My suppor tickets"
Oczywiście wszystko piszemy po angielsku.

3. Jak zgłosić zwalone zadanie?
Cóż wybieramy "Broken job" - jak najdokładniej opisujemy zaistniały problem w zadaniu, dokładamy zrzuty ile się da.
Postimage.org - free image hosting / image upload przydaje się bo dodać można tylko 1 plik.

4. Jak zgłosić zwalone pytanie testowe?
Wybieramy "Test questions" - odpowiedni tytuł. Przed rozpoczęciem pracy z zgłoszeniem robimy zrzuty na których jest przedstawiona według nas niepoprawna odpowiedź a zadanie testowe. Jeśli jest takich kilka, najlepiej zrobić kilka zrzutów, z każdym pojedynczo lub dobrze je opisać z pomocą painta :D.
Co pisać - dokładnie pisać co wedle nas jest nie tak i dlaczego uważamy ze nasza odpowiedź jest poprawna. Jeśli zadanie dotyczyło stron to dodać linki do nich,
zrzuty z tych storn przedstawiające naszą racje lub pokazujące że strona nie działa, jest w opracowaniu lub podstrony nie ma. Dobrze jest dodać fragment instrukcji zadnia
dotyczący danego problemu. Jeśli instrukcja jest nieprecyzyjna to pokazać też to. Oczywiście wszystko opisujemy w języku angielskim. Nim więcej opiszemy tym lepiej dla nas.

Dobrze jest sprawdzić czy inni też mieli problem z tym zadaniem i był ten sam - to się przydaje w argumentacji.

5. Co robić gdy dostaniemy odpowiedź "Z powyższym zadaniem miało problem mniej niż 40% użytkowników"?
Otworzyć ticket i podkreślić swoje argumenty. Naprawdę coś to daje.

I jeszcze kilka przydatnych rzeczy.
1. Uważajcie na zadania dotyczące poprawności i golizny, przeczytajcie uważnie informacje, niby proste zadnia a można się na nich załatwić.
2. Jeśli macie w zadaniu komunikat "You have done the maximum amount of work on this job." nie przejmujcie się i odświeżajcie co pewien czas
zadanie, możliwe że jeszcze coś w nim zrobicie.
3. Dobrze jest męczyć zadnia aż dojdziecie do limitu, skoro rozumiecie je i wam idzie dobrze czemu go nie zrobic do końca.
4. Na poziomie zerowym często są zadnia za 0,5 c, trzeba zrobić 2 by dostać kasę (Author and article itp.)
5. Można robić kilka zadań na raz, przydatne w przypadku prostych zadań lub gdy występuje punkt 2.
6. Uważać na zadania gdzie jest wiele podzadań lub wymagana celność jest bardzo wysoka a w teście macie więcej niż 10 podzadań.
7. Za zarobienie 50 dolarów na zadaniach otrzymuje się bonus 5 $

Task Alert! » Post #1322

Thu Jun 04, 2015 22:13 in Polish

Nie, taski musisz robić z głową, po pierwsze tracisz celność po 2 jak zarobisz flagi to zakończy się dla ciebie robota.

Task Alert! » Post #1313

Tue Jun 02, 2015 22:03 in Polish

Jest jakas awaria serwera, trzeba poczekać, lepiej nie rób zadań, mi zwaliło zadanie i nie wiem za co i dlaczego.

Ankiety » Post #1764

Tue May 26, 2015 22:37 in Polish

Łatwa i przyjemna ankieta na temat Panoram Firm.

Długa ale znośna ankieta o piwie-szczynie z Florydy.

Task Alert! » Post #1302

Sat May 23, 2015 22:59 in Polish

Tak, a i na początku będzie ciężko o zadania, więc trochę trzeba cierpliwości.

pending balance » Post #4

Tue May 05, 2015 00:16 in Polish

Tomy26 wrote: Pending to ankieta za która kasa zostanie dodana do twojego main balance w ciagu 30 dni po ukonczeniu ankiety ;) ;)

Albo zostanie odrzucona.

Task Alert! » Post #1264

Wed Apr 15, 2015 01:43 in Polish

ws315 wrote:
solkan wrote: Dla osób które wkurza darmocha na zadaniu z Kasynem, wysyłać każdego dnia ticket. Mi za większość dali bonus za zgłoszenie (zaliczenie automatyczne zadania - 7 razy bonus na 8 zgłoszeń), wczoraj mi odpisali że mają być wyciągnięte konsekwencje wobec autor zadania.

To pisałeś 10, dzisiaj 13 podobnie to zadanie jest wadliwe, odpisali mi podobnie, automatyczne tłumaczenie wygląda tak:

Cześć ws315,

Współczujemy usłyszeć, że miałeś przedstawianie kwestii na ID dotyczącym pracy 713855:? Odpowiedz na kilka pytań dotyczących serwisu WWW (Polska - Poniedzialek # 249) (Poland Only) ". Będziemy mieć spojrzenie zadania autora do tego wydania zapobiec temu ze stawania się ponownie występującym problemem. Podziękowania za informowanie nas o tym!

Michael

Ale, " mieć spojrzenie", a coś faktycznie wreszcie zrobić, to nie to samo.

Tylko że ja miałem dłuższe konwersacje od 6 zgłoszenia, bo w każdej wklejałem dodatkowego poprzednie zgłoszenia. Nie chce mi się kopiować, ale treść była w stylu że oczekują na odpowiedź autora i jeśli jej nie otrzymają do końca tygodnia jego konto zostanie zawieszone.

Task Alert! » Post #1259

Fri Apr 10, 2015 05:59 in Polish

Unikajcie zadania 710930 Choose the most suitable category for each URL , w kij trzeba się odrobić dla 1 zadania, testowe odpowiedzi są na mase niepoprawne, autor większość stron określał na podstawie obrazków, bardzo krótki opis nic nie dający w oglądzie zadania, kategorie mocno nieprecyzyjne.

Task Alert! » Post #1257

Thu Apr 09, 2015 23:29 in Polish

Dla osób które wkurza darmocha na zadaniu z Kasynem, wysyłać każdego dnia ticket. Mi za większość dali bonus za zgłoszenie (zaliczenie automatyczne zadania - 7 razy bonus na 8 zgłoszeń), wczoraj mi odpisali że mają być wyciągnięte konsekwencje wobec autor zadania.

Ankiety » Post #1587

Wed Mar 18, 2015 00:46 in Polish

Toluma ankieta o grach online, jak zwykle firma nie zawodzi - po uzyskaniu 100% odrzucony z powodu przekroczenia maksymalnej ilosci potrzebnych ankietowanych, jakoś nie zaskoczyło mnie to :D. Znów będzie pewnie zawieszona bo poprzednio za takie numery nie było ich 2 tygodnie tu :D.

Co do samlico kasa przychodzi z opóźnieniem, ja zrobiłem ankiete rano a dostałem wieczorem, jak macie screeny z zakończenia to piszcie ticket do supportu, bez screena ciężko wygrać coś.

Ankiety » Post #1492

Sun Feb 08, 2015 00:06 in Polish

Samplico o napojach i słodzikach, jeśli ankieta się nie otworzy, odświeżyć powinna się otworzyć za 2-3 razem. Ankieta bardzo długa.

wykupienie dla poleconego konta premium » Post #2

Tue Feb 03, 2015 06:06 in Polish

A jakie jest pytanie?
From: Go
Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Dec 8, 2023 18:07:44 PST