Please wait...
HomeForumInternationalPolishWszystkie moje ankiety są odrzucane
Topic Rating:

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Wszystkie moje ankiety są odrzucane

Locked

#1 by exploraten » Tue Nov 29, 2022 07:18

Cześć,
konto założyłem kilka dni temu i pomimo tego, że kilka razy dziennie wchodzę i próbuję wypełnić ankiety to po każdej dzieje się to samo - komunikat "Sorry Not every survey can be a winner, but keep trying!
Rozumiem, że nie do każdej ankiety można się zakwalifikować ale czy to normalne, że nie mogę się zakwalifikować do żadnej? Czasem same formularze wstępne trwają dość długo i wyglądają jak pełne ankiety a mimo tego i tak kończą się wyżej wymienionym komunikatem.

Czy z czasem się to zmieni czy coś jest nie tak z moim kontem?
exploraten
Posts1
Member Since20 Nov 2022
Last Visit29 Nov 2022
Likes Given0
Likes Received0

#2 by mikosky » Wed Nov 30, 2022 05:15

Ankiet nie ma nigdzie, to co widać na głównym forum to zwykła ściema.
mikosky
Posts61
Member Since24 Feb 2017
Last Visit4 Dec 2023
Likes Given33
Likes Received19/14

#3 by kliknij1000 » Wed Nov 30, 2022 07:09

exploraten wrote: Cześć,
konto założyłem kilka dni temu i pomimo tego, że kilka razy dziennie wchodzę i próbuję wypełnić ankiety to po każdej dzieje się to samo - komunikat "Sorry Not every survey can be a winner, but keep trying!
Rozumiem, że nie do każdej ankiety można się zakwalifikować ale czy to normalne, że nie mogę się zakwalifikować do żadnej? Czasem same formularze wstępne trwają dość długo i wyglądają jak pełne ankiety a mimo tego i tak kończą się wyżej wymienionym komunikatem.

Cześć,

ankiety są, ale:
- Statystycznie do większości nie uda Ci się zakwalifikować.
- Mogą się zdarzyć okresy, że ankiet będzie mniej lub więcej (np. mało ankiet pojawia się w weekendy, okresy świąteczne), chociaż i tutaj nie ma reguły.
- Sytuacja, że przez kilka dni nie uda Ci się zakwalifikować do ankiety, nie jest niczym niezwykłym. Myślę, że wielu respondentów tak ma.
- Zarabianie na ankietach to zabawa dla osób cierpliwych, które są w stanie cierpliwie czekać na ankiety pasujące do ich profilu.

Częstotliwość zakwalifikowania się do ankiet zależy między innymi od:

- Dopasowania naszego profilu do ankiet (warto na bieżąco uzupełniać ankietę profilową „Your Survey Profile”).
- Ilości ankiet: zdarzają się okresy bardziej i mniej obfite w ankiety.
- Systematyczności i zaangażowania w podejmowaniu prób zakwalifikowania się do ankiet.
- Przykład z mojego konta: https://tiny.pl/wfq8x (przy sprawdzaniu ankiet 1-2 x dziennie).

Aby uniknąć filtrów i banów blokujących dostęp do ankiet/ routerów, warto też zwrócić uwagę na:

- Spójność danych: Odpowiedzi, którymi uzupełniamy płatne ankiety, powinny zgadzać się z odpowiedziami, które wpisaliśmy w ankiecie profilowej „Your Survey Profile”.
Dotyczy to naszego wieku, miejsca zamieszkania i wszystkich pozostałych informacji i preferencji zakupowych.

- Powtarzające się pytania: Warto uważać na powtarzające się pytania: Niektóre pytania mogą się powtarzać, aby sprawdzić prawdomówność, spójność odpowiedzi respondenta. Sprzeczne, niespójne odpowiedzi mogą spowodować dyskwalifikację z ankiety lub wpadnięcia w filtry, bany itp.

- Podchwytliwe pytania / pytania sprawdzające jakość: Warto dokładnie i bez pośpiechu czytać pytania i instrukcje badań, ponieważ wśród normalnych pytań zdarzają się podchwytliwe pytania sprawdzające jakość. Jeśli ktoś niedokładnie wypełnia ankiety (śpieszy się, nie czyta instrukcji i pytań od początku do końca), to łatwo przeoczy podchwytliwe pytania sprawdzające jakość i wpadnie w filtry zabezpieczające (blokujące dostęp do ankiet / routerów) lub bany. Więcej na ten temat <<-
Last edited by kliknij1000 » Thu Dec 29, 2022 07:33 » edited 2 times in total
kliknij1000
Posts322
Member Since3 Oct 2011
Last VisitToday
Likes Given250
Likes Received117/96

#4 by mydistanthorizon » Wed Nov 30, 2022 09:53

Tak to już jest. Czasami mam wrażenie, że dostawcy ankiet sami nie wiedzą, czy chcą, żeby te ankiety im wypełniać. Zadają proste, głupie pytania na samym początku, na które nie można odpowiedzieć błędnie, mimo to, zaraz widzisz, że "nie każda ankieta jest zwycięzcą".

Mistrzem jest tu chyba CPX, który w większości przypadków zadaje pytania kretyńskie i źle sformułowane. Często jest tyle możliwości wyboru, że jedyne, na co ma się ochotę, to zamknąć okno - co mi się już zdarzyło.

Jakby nie było, musisz próbować. Ja przez ostatnie 4-5 dni, wypełniłem może ze 3 ankiety. Dzisiaj żadnej, wczoraj żadnej. Weekend jest zazwyczaj pusty. W piątek chyba jedną.

Inna sprawa, że w wiele zaproszeń, nie opłaca się w ogóle klikać. Szanuj swój czas. Jeśli ktoś za 20 minut pracy, proponuje Ci 15 centów, nie traktuje Twojej pracy poważnie. Unikaj wyzyskiwaczy.

Tak to tutaj wygląda.
mydistanthorizon
Posts303
Member Since7 Oct 2019
Last VisitYesterday
Likes Given17
Likes Received102/81

#5 by solkan » Thu Dec 08, 2022 05:03

exploraten wrote: Cześć,

Sprawdz czy masz uzupełnione wszystkie informacje o sobie, Your Survey Profile - staraj się na to odpowiadać, czasem dostajesz takie cos od innych twórców ankiet, co profiluję Cię. Z własnego doświadczenia najwięcej ankiet jest dla osób robiących zakupy, kupujących lub planujących kupno elektroniki, pijących alkohol najlepiej wszelki, palącej z 2 dzieci chętnych do udziału w ankietach, no i nie zapomnijmy dużo oglądaj telewizji. Ankiety dla dyrektorów lub właścicieli dużych firm już się mniej pojawiają :D. Z dobrych rad pod koniec ankiety rób screenshota lub miej apkę/program co robi screeny następnej stronie, często się zdarza że jak wypełnisz ankietę dostajesz info o wywaleniu z niej :D.
solkan
Posts479
Member Since21 May 2011
Last Visit5 Dec 2023
Likes Given5
Likes Received85/67
Return to 'Polish' Forum     Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Dec 8, 2023 14:08:31 PST