Please wait...
HomeForumInternationalEx-YugoslaviaPITANJA I SAVJETI
Topic Rating:

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
PITANJA I SAVJETI

#641 by bizz555 » Mon Apr 20, 2020 22:47

Pozdrav,kada mognete obratite pažnju na ovaj task Review annotated buildings čitava serija taskova razni id-ovi možda ih ubace čak i danas obe se slike ne vide,navodno task rade kako napamet pogode quiz mode ili neke države dobiju neke ne ili TA to uradi namjeerno ništa se ne isključuje,kod ostalih taskova ćemo prijaviti kada zadaci budu dolazili

Lijep Pozdrav :)
Last edited by bizz555 » Mon Apr 20, 2020 22:50 » edited 1 time in total
bizz555
Posts342
Member Since1 Sep 2016
Last Visit29 May 2021
Likes Given298
Likes Received892/305

#642 by incomehomejob » Mon Apr 20, 2020 23:03

Hvala puno za post. :)

Prijavila sam samo ovde, na ySense, preliminarno i rekla da cu da nam skupim podateke za Appen.

Za sada mi dva upadaju u oci i oba su od pre prelaska na drugu platformu, zato sam napisala u proslom postu da mislim da je do TA. Naravno, ne znaci da sam u pravu.

- Review annotated buildings i
- reklame

Jos jednom, molba za sve, da postavite ss kada naletite na te bug-ove (ili ako ima i jos neki Task koji konstantno pravi iste probleme), brza je tako komunikacija za sve, tacno vide ono sto mi vidimo.

(Ne znam jos uvek kakva ce da bude komunikacija i politika izmedju ySense i Appen po pitanju problematicnih taskova kada je postavka samog taska u pitanju. Ranije je sve to bilo na relaciji taskera i F8 da se pisu tiketi da je neki Task 'broken'. Mozda ostane i dalje tako, a mozda budu hteli da im modovi skupljaju i te podatke, pa da to Appen resava. Iskreno ne znam, javnem cim saznam. :) )
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#643 by bizz555 » Mon Apr 20, 2020 23:32

Clothing and Gender Categorisation standardni flag kada dostignete broj urađenih 27+ većina taskera ne ide preko jer ćete biti flagovani iako ste sve uradili kako treba,ovaj task vuče flag jako dugo,mnogi bi ga radili ali ne žele upravo zbog toga,ovo se vjerovatno neće rješiti ali vjerovatno znate duži period za ovaj bug u tasku...

vi procjenite da li ovo treba prijaviti ili ne,zašto se dobivaju flagovi bezveze kakva je svrha reklamiranja preko neta ili ta ne želi više taskova da jedan contributor uradi...,ali što ne stavi poruku da ste dostigli max broj taskova, jer zašto flag zar tako nebi bilo mnogo bolje za sve,nadam se da vam nestvaram poteškoće dosta ne logičnosti od strane TA

bizz555
Posts342
Member Since1 Sep 2016
Last Visit29 May 2021
Likes Given298
Likes Received892/305

#644 by incomehomejob » Tue Apr 21, 2020 04:53

Hvala puno za post. :)

Jos uvek ne znam ni sta ce Appen da radi po pitanju takvih problematicnih TA, ni koliko paznje ce da posveti tome da taskovi budu bolje pripremljeni, tek cemo da vidimo da li ce sve da ostane isto ili ce biti promena.
Druga stvar je da ne znam da li ce ySense da se mesa u to (po pitanju ispravnosti Testnih Pitanja i sl.), niti kakva ce da im bude saradnja po tom pitanju. Opet, mozda sve ostane isto, a mozda se promeni.

Slazem se sa tvojim komentarom da bi bilo nama zgodnije da izbaci 'max' poruku posle odredjenog broja taskova, nego da sami iskustveno nagadjamo sta da radimo. Mozda su samo lose nasetovali, mozda to hoce (limit po taskeru), ali nije namestio kako treba. Ne znam, ovo pisem napamet, nagadjam.
Ne znam kolko su TA ostavljeni sami sebi da se snalaze kroz njihov interfejs, a koliko imaju nekog ko ih vodi kroz sve to.

Ispisah ja esej sta sve ne znam iz ugla gledanja F8/Appen. :D
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#645 by bizz555 » Tue Apr 21, 2020 10:26

Ysense-u je od velikog značaja da bude zadataka što više da radnika što dobro rade zadatke bude na platformi to se dalo primjetiti iz njihovih postova,jer su se vjerovatno oni i pitali da platforma ostane skoro ista,ako je Ta zadovoljan sa učinkom pojedinih conributora oni će i dalje davati zadatke,prioritet je pronaći još dobrih Ta,recimo tipa Document Recognition,pa čak i Extract Amazon rank koji su godinma i još mnogo takvih,pa zadaci sa level 0 koji imaju dosta korekcija ali kasnije popravljaju greške i ne ulazi u GA obično budu u ogromnim količinama kojih nije bilo zadnjih mjeseci,sa druge strane imate loše TA koji recimo daju par zadataka napravite jednu grešku expelled instrukcije loše ili prođete quiz mode nema zadataka, Imate dosta dobrih zadataka od kojih se može dosta toga i naučiti iz dosta različitih područja dolaze sa druge strane i neki loši zadaci pitate se koja je svrha tih ovi drugi su obično u manjem obimu.

Sada trenutno nemate već 15 dana zadatak is clothing categorija Duplicate Fashion.... koji je jedan od najpopularnijih zadataka na platformi do prije 5 mjeseci od njega ste mogli zaraditi u prosjeku0,5$dnevno dolazio u serijama dosta puta dnevno dok ga nisu umanjili pa sada ga nema nikako,vrlo važan task jer je moguća kupovina preko ovakog tipa zadatka ako neko želi da nešto kupi od ponuđene odjeće i obuće,pa su umanjili i ovaj tip Which product is the Best match Mte-App ovaj zadatak iako malo vrijede ali imate odjeću i obuću sa cijenam moguća direktna kupovina da li je ovo bio interes TA mi to ne znamo samo sam ukratko nešto morao napisati..Izvinjavam se na dugom postu

Last edited by bizz555 » Tue Apr 21, 2020 10:40 » edited 1 time in total
bizz555
Posts342
Member Since1 Sep 2016
Last Visit29 May 2021
Likes Given298
Likes Received892/305

#646 by RichKoko » Tue Apr 21, 2020 13:12

bizz555 wrote: Clothing and Gender Categorisation standardni flag kada dostignete broj urađenih 27+ većina taskera ne ide preko jer ćete biti flagovani iako ste sve uradili kako treba,ovaj task vuče flag jako dugo,mnogi bi ga radili ali ne žele upravo zbog toga,ovo se vjerovatno neće rješiti ali vjerovatno znate duži period za ovaj bug u tasku...

vi procjenite da li ovo treba prijaviti ili ne,zašto se dobivaju flagovi bezveze kakva je svrha reklamiranja preko neta ili ta ne želi više taskova da jedan contributor uradi...,ali što ne stavi poruku da ste dostigli max broj taskova, jer zašto flag zar tako nebi bilo mnogo bolje za sve,nadam se da vam nestvaram poteškoće dosta ne logičnosti od strane TA

pitanje - jesi li dobio/la mayor flag na ovom najnovijem ID-u,od kako je Appen preuzeo,to me zanima,ili je flag i dalje aktivan automatski nakon 25-og taska odprilike-zadnja 2 Id-a sam pokupio flagove,1. na 35-om tasku,drugi na 34.tasku,i sad ,dalje se ne usudim,neki savjet :?: ...osim da ne radim dalje/toliko znam sada. :lol:

stao sam,a i to je 2 much več,na...

1570193 Clothing And Gender Categorisation Task 24 36 36 100%

edit i P.S.

...-Income-bizz555 je postavio/la jako dobro pitanje glede tog sprecifičnog posla i autoflaga nakon 27.-28. taska-nije li svima jednostavnije da jednostavno,nakon npr.35-og taska izađe MAX. ili CAW-smanjili bi broj tiketa/dispute-a za 100 posto tako,a i nama bi bilo lakše mnogo kao taskerima...jer čak i taj mayor flag se skida automatski koliko sam primetio-predzadnji sam dobio u petak,i čekao 6 dana da se skine,zadnji sam dobio u četvrtak,tiket moj nitko još ni otvorio nitko nije,a za ni pola sata došla mi poruka da je flag skinut.-ni lv.3 mi nije nestao,eto koliko je kratko trajalo...samo kažem,opet je sve na njima/Appen-u kao vlasnicima , i T.A.-ima ,koji su njihovi klijenti i plačaju njih,a oni nas-uzeti treba sve faktore tu u obzir.

l.p.svima želim. :)
Last edited by RichKoko » Tue Apr 21, 2020 13:29 » edited 3 times in total
RichKoko
Posts1,494
Member Since31 Jul 2016
Last Visit12 Mar 2021
Likes Given3,013
Likes Received3,751/1,403

#647 by bizz555 » Tue Apr 21, 2020 13:20

odkako je Appen preuzeo nisam ih uradio možda 5 max na najnovijem ID rijetko je dostupan,vjerovatno je flag još vidljiv,preporuka je da se ne radi,kolega ovde je upitanju bug sa ovim flag što dijeli na clothingu
Last edited by bizz555 » Tue Apr 21, 2020 13:30 » edited 1 time in total
bizz555
Posts342
Member Since1 Sep 2016
Last Visit29 May 2021
Likes Given298
Likes Received892/305

#648 by RichKoko » Wed Apr 22, 2020 10:38

evo i ja da prijavim ovaj posao,iako bih to svrstao u isti tip kao i zgrade,samo se ovaj posao zove ...

1572331 Review Annotated Parking Lots lv1 0,005 -niti jedna od 20 slika u kvizu se neće otvoriti.

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

..ako Income smatra da je ovo za prijavu-prijavi draga,ako ne-zaboravi,i opet dobro. ;) :)
RichKoko
Posts1,494
Member Since31 Jul 2016
Last Visit12 Mar 2021
Likes Given3,013

#649 by bizz555 » Wed Apr 22, 2020 10:42

Hvala kolega mislio sam ga prijaviti radi se o zadacima od Ta review annotated buildings
bizz555
Posts342
Member Since1 Sep 2016
Last Visit29 May 2021
Likes Given298
Likes Received892/305

#650 by bk5b » Wed Apr 22, 2020 12:44

Pozdrav,

danas mi je NAPOKON na addonu iskočilo nešto, bio je survey.

Ošao sam viditi, nekakav naslov je pisao i samo sam brže bolje kliknuo prihvati ili što već.

Tu me tražilo neke podatke o sebi (mislim baš ysense da me pitao) što sam ispunio (grad, mjesec i godina rođenja, posao...) i kad sam završio nije mi više bilo surveya dostupnog niti bilo čega...

Zna tko o čemu je riječ? Ima li kakve šanse da uopće bude čega više ili? Svakodnevno sam ispočetka bio prijavljen i refreshao i polako gubio volju i danas mi iskoči notifikacija na addonu šta imam i sad opet ne stane...
bk5b
Posts5
Member Since17 Jan 2020
Last Visit1 Apr 2022
Likes Given0
Likes Received9/5

#651 by incomehomejob » Wed Apr 22, 2020 14:10

Za ucestalost Surveys kod vas u Hrvatskoj ce kolege iz Hrvatske da ti objasne kako i sta dalje, za nas skoro i da nema Anketa, pa ne mogu tu da pomognem. :)

Ovo sto su ti trazili da popunis podatke, to zovu 'Profil'. Na sonovu toga se dobijaju Ankete, u zavisnosti sta koja firma koja postavi Anketu trazi.
Budi pazljiv kada ih radis, ima 'testnih/kontrolnih' pitanja u dva oblika (koliko sam ja shvatila). Na ta pitanja moras da odgovoris tacno onako kakve si podatke naveo u 'Profilu'.
Prva opcija je da radis 'Screening' pre nego pocnes Anketu; one izgledaju otprilike isto kao i Ankete, samo sto prvo treba njih da prodjes, pa tek onda krece Anketa.
Druga opcija je da direktno pocne odmah Anketa i u toku Ankete ima tih kontrolnih pitanja u raznim oblicima.

Molba za kolege da me isprave, ako nisam nesto objasnila dobro ili sam omasila. :)

Vecina clanova ovde na forumu zaradjuje od Taskova najvise. Za ceo nas region, u odnosu na neke druge zemlje, nema bas mnogo ni Surveys, ni Offers.

Nemoj da se obeshrabris, bice zarede, ne brini.
Pravilo ovde kod nas na forumu je - nema odustajanja. :D
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#652 by RichKoko » Wed Apr 22, 2020 18:57

bk5b wrote: Pozdrav,

danas mi je NAPOKON na addonu iskočilo nešto, bio je survey.

Ošao sam viditi, nekakav naslov je pisao i samo sam brže bolje kliknuo prihvati ili što već.

Tu me tražilo neke podatke o sebi (mislim baš ysense da me pitao) što sam ispunio (grad, mjesec i godina rođenja, posao...) i kad sam završio nije mi više bilo surveya dostupnog niti bilo čega...

Zna tko o čemu je riječ? Ima li kakve šanse da uopće bude čega više ili? Svakodnevno sam ispočetka bio prijavljen i refreshao i polako gubio volju i danas mi iskoči notifikacija na addonu šta imam i sad opet ne stane...

ovako,mladi padovane/šala mala...kolega,

...-kod nas ti iskaču ankete na temelju tvog profila-nekad traže muške,nekad ženske,često i oboje,zatim dan,mjesec i godina rođenja,kao i mjesto iz kojeg dolaziš-tu nemoj nikad lagati,jer češ tako samo još brže ostati bez ijedne ankete/blokiraju te sami provajderi anketa/CINT,Samplicio,YoursSurveys,itd.-pretpostavljam da si naletio na Cint-ovu anketu,pogledaj ispod Surveys-a,kad klikneš na surveys izbaci ti 1 podmeni...''Surveys history'',i tamo ti piše što se desilo,ili si ''Screened out''/moja predpostavka i najlogičnije je,ili je ''Qouta full'',ili ti piše samo ''Clicked'',e onda je greška do ankete ili mreže ili ko zna što sve može biti-ugl.pokušaj sa refreshom te zadnje stranice ankete.

...-što još..popuni profil dobro i istinito,čak i ovdje na Ysense-u,a tako i u svim početcima anketa,jer neka su kontrolna pitanja,da vide da li pratiš anketu i/ili lažeš,a neka su na osnovi spola,ciljane dobne skupine ispitanika,demografije,itd.

..kod nas,nekad 3-4 ankete mjesečno,nekada i 10-12,ovisno o potrebi firma raznih da rade/plate anketiranje nas,članova ovdje.

...nadam se da sam barem malo pomogao,zato smo ovdje-samo upitaj,netko će več da odgovori čim nađe vremena,jer svi smo mi ostali strogo u taskovima,no to je več prića za drugu priliku-kad osvojiš barem level 1 značku. ;) :)

l.p. :)

edit,

...a evo i odgovora jednom članu koji je 'uhvačen',sad vidio prije par min.Mod.Valerie citira člana,baš glede CINT-ovog odgovora glede blokade pristupa anketama,opa-ovo i ja vidim 1.put od CINT Support-a...

"We've noticed that some of your responses are not being provided as directed or are inconsistent with previous responses.

While our Quality Assurance Team reviews your responses, we're restricting your access to Surveys.

'To protect the integrity of the survey research, we consistently monitor survey responses to ensure the information provided is answered as directed and/or consistent. Due to too many incorrect responses, we are unable to reactive the Survey dashboard on your account.

We ask that you enjoy the other activities we have available on our site."
RichKoko
Posts1,494
Member Since31 Jul 2016
Last Visit12 Mar 2021
Likes Given3,013

#653 by bk5b » Tue Apr 28, 2020 06:51

Regan sam od prvog mjeseca i aktivan zadnja cca 2 tjedna svaki dan uz addon da vidim jel mi šta ponuđeno.... Još uvijek ništa a ma baš ništa... Ima li smisla ili? Stalno se nadam provjeravam, ovo bi mi užasno dobro došlo uz stalni posao za pokriti neke stvari i nikako i nikako...
bk5b
Posts5
Member Since17 Jan 2020
Last Visit1 Apr 2022
Likes Given0
Likes Received9/5

#654 by velezovac87 » Tue Apr 28, 2020 22:13

bk5b wrote: Regan sam od prvog mjeseca i aktivan zadnja cca 2 tjedna svaki dan uz addon da vidim jel mi šta ponuđeno.... Još uvijek ništa a ma baš ništa... Ima li smisla ili? Stalno se nadam provjeravam, ovo bi mi užasno dobro došlo uz stalni posao za pokriti neke stvari i nikako i nikako...

Ja nisam vidio task 0 levela koji ulazi u GA najmanje pola godine. Strpi se jos koji dan, možda s novim vlasnikom uleti šta, mada iskren da budem, nisam optimističan. Ostavi addon ukljucen na chrome, pošto si iz Hrvatske moguce da uletiš za surveys.
velezovac87
Posts219
Member Since26 Jan 2017
Last Visit26 Jan 2023
Likes Given71
Likes Received499/182

#655 by incomehomejob » Wed Apr 29, 2020 06:07

bk5b wrote: Regan sam od prvog mjeseca i aktivan zadnja cca 2 tjedna svaki dan uz addon da vidim jel mi šta ponuđeno.... Još uvijek ništa a ma baš ništa... Ima li smisla ili? Stalno se nadam provjeravam, ovo bi mi užasno dobro došlo uz stalni posao za pokriti neke stvari i nikako i nikako...

Iako ti je ukljucen Addon, proveri Tasks listu, za svaki slucaj, zna nekada da kasni ili da bug0uje, a taskova za nulti nivo kao sto vidis slabo ima i ako zakasnis i malo, propustices ih.

Sto se tice koliko dugo kazes da cekas, nemoj da se obeshrabris, za svakog od nas je bila lutrija kada ce da nalete taskovi za nulti nivo. Dobijali smo lvl-e izmedju par dana i par meseci cekanja i jurenja taskova za nulti nivo.

Da, skroz si u pravu, odlicno je ovo kao dodatak na zaradu, mada ima kolega koje taskuju bas aktivno i njima je ovo vise nego samo dodatak. :)
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#656 by pupijevi » Fri May 01, 2020 07:47

incomehomejob ajd ovde cu da ti odgovorim za ono u vezi reklama. Onu poruku mi izbaci samo na reklamama kad pocnem da ih radim. Danas je bio jedan ID ali nisam prosao quiz tako da pretpostavljam da ovaj put se ne bi pojavio taj error na quizu a za posle ko zna.... Uglavnom to je pocelo da se desava na submitu oko 4-5-6 taska pa onda na 2 i eto taj dan na quizu. Vidim onaj lik pise da se desavalo i u drugim no nisam primetio za sada nigde sem na reklame.
pupijevi
Posts3,410
Member Since8 Feb 2015
Last Visit12 Nov 2023
Likes Given1,680
Likes Received8,646/2,676

#657 by incomehomejob » Sat May 02, 2020 23:27

Hvala ti puno pupijevi. :)
Znam da ne volEs da se eksponiras po glavnom forumu, kao ni ostali nasi i hvala sto si mi ovde napisao. :)

(U tu svrhu, koj' me ter'o da volontiram da pomognem tamo. :D
Pretpostavka mi je bila, vecina je zatvorena u kucama, bice dosta novajlija, a tamo ih bas i ne navode kako i sta da rade da bi poceli po pitanju taskova, pa sam mislila da mogu da pomognem. Nisam ispala bas najpamentija, glupos' jeste neizleciva bolest u mom slucaju. :D
Ali, jedom bar da uspem bar da pomognem da pocne da zaradjuje, sevap je.)
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#658 by bizz555 » Sun May 03, 2020 23:09

1576514 Help Us Find Business Websites,pojavi se se slijedeća poruka ;There was an error submitting your assignment, to izbaci odmah nakon quiz mode tako da ne možete dalje raditi zadatke pojavljivala se kod nekih drugih zadataka ista ova poruka.

samo za Review annotated buildings serija tih zadataka nisu otklonili greške na quiz mode,ali su pojedini uspjeli raditi jer su zadaci nestajali dalo se primjetiti iako i nije bilo proteklih par dana,navodno obećali da će otkloniti greške jer su pisali pojedinim kolega na glavnom forumu od toga ništa,moguće da oni puštaju zadatke pojedinim zemljama ili na sreću pogode quiz mode pa nastavljaju raditi nema druge mogućnosti...

Izvinjavam se ako na ovom dužem postu mada sumnjam da će riješiti probleme brzo ali ako bude nešto posla budete spriječeni raditi zbog ovakvih situacija!

Last edited by bizz555 » Mon May 04, 2020 00:21 » edited 1 time in total
bizz555
Posts342
Member Since1 Sep 2016
Last Visit29 May 2021
Likes Given298
Likes Received892/305

#659 by N123M » Mon May 04, 2020 10:32

Danima se ustrucavam da postavim ovde pitanje jer sam sigurna da je nekad bilo ali ne mogu da nadjem, pa izvinite na ponavljanju.
Ove tri godine sto raduckam ovde, radim sa kompjutera (u najprometnijem delu stana), a sad sam nedavno nasledila laptop i bilo bi super da mogu da se povucem u svoju sobu i radim, da nisam vezana za kompjuter, te shodno tome pitanja:

1. Dozvoljeno je raditi sa dva uredjaja? Mislim nekad sa laptopa, nekad sa kompjutera? (napominjem da samo ja imam nalog, samo ja radim)
2. I ako jeste (sto verujem da jeste, ali morala sam da proverim) - isto tako downloadujem na laptopu ysense addon (i naravno refresh) i radim normalno sa laptopa?
Nemojte mi se smejati, ali ja volim da sam sigurna.
Hvala, drage kolege unapred :)
N123M
Posts217
Member Since20 Dec 2016
Last Visit27 Feb 2021
Likes Given1,548
Likes Received609/213

#660 by Ph0bia » Mon May 04, 2020 10:54

N123M wrote: Danima se ustrucavam da postavim ovde pitanje jer sam sigurna da je nekad bilo ali ne mogu da nadjem, pa izvinite na ponavljanju.
Ove tri godine sto raduckam ovde, radim sa kompjutera (u najprometnijem delu stana), a sad sam nedavno nasledila laptop i bilo bi super da mogu da se povucem u svoju sobu i radim, da nisam vezana za kompjuter, te shodno tome pitanja:

1. Dozvoljeno je raditi sa dva uredjaja? Mislim nekad sa laptopa, nekad sa kompjutera? (napominjem da samo ja imam nalog, samo ja radim)
2. I ako jeste (sto verujem da jeste, ali morala sam da proverim) - isto tako downloadujem na laptopu ysense addon (i naravno refresh) i radim normalno sa laptopa?
Nemojte mi se smejati, ali ja volim da sam sigurna.
Hvala, drage kolege unapred :)

Mozes.

log out na pc, login na laptop i obrnuto :)
Ph0bia
Posts671
Member Since28 Jul 2014
Last Visit30 Apr 2021
Likes Given1,747
Likes Received2,134/634
Return to 'Ex-Yugoslavia' Forum     Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Nov 29, 2023 13:55:48 PST