Please wait...
HomeForumInternationalEx-YugoslaviaPITANJA I SAVJETI
Topic Rating:

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
PITANJA I SAVJETI

#301 by Spee88 » Wed Jan 31, 2018 04:26

U ovom "probnom periodu" dobijes premium opcije koje nakon isteka moras "kupiti". Da bi koristio antivirus I dalje ne moras ih kupiti, ostace ti I dalje opcije za regularno detektovanje I ciscenje, samo nece biti tih nekoliko koje se u trial verziji dobiju a koje nama obicnim smrtnicima nista pretjerano vazno ne znace.
Spee88
Posts511
Member Since28 Nov 2016
Last Visit24 Dec 2022
Likes Given1,492
Likes Received1,259/425

#302 by smota9 » Wed Jan 31, 2018 05:01

Ta premium verzija jeste antivirus.
Free verzija nije antivirus i nema real time protekciju. Onda postaje antimalware program (ali je i takav najvredniji besplatni čistač u Windowsu). To znači da ako se naiđe na zaražen sajt ili iskoči zaražen pop-up window, malwarebytes neće reagovati dok ne bude manuelno aktiviran, pošto mogućnost prevencije u free verziji nema.

U Windowsu 8.1 i u Windowsu 10 nepotrebno podizanje Malwarebytesa isključuje tako što se ode u task manager, odabere opcija "startup", desnim klikom se klikne na Malwarebytes i klikne se levim klikom "enabled" da bi postao "disabled".

A antivirusi zaista usporavaju kompjuter, međutim pokazalo se da nam i u taskovima linkuju zaražene sajtove, na šta antivirusi upozoravaju...

Oni na početku pomenuti pop-up prozori koji umeju biti zaraženi na različitim vrstama sajtova (kocka, dwnld sajtovi, sajtovi sa manjkom odeće...) neutrališu se ekstenzijom koja se zove adblock. Ima ih mnogo, najbolje se kotira UBlock Origin. Mana adblock ekstenzija je da troše memoriju, i to po svakom otvorenom tabu.
Meni je adblock na Clixsenseu i na Crowdfloweru deaktiviran iz više razloga, a deaktivira se tako što se klikne na ikonicu ekstenzije i u podešavanjima se nađe opcija da se ekstenzija ne aktivira na izabranom sajtu. Konkretno u Ublock Origin klikne se na ikonicu i onda na veliki plavi turn on/off znak.
smota9
Posts545
Member Since12 Dec 2016
Last Visit10 Jan 2021
Likes Given664
Likes Received1,188/519

#303 by incomehomejob » Wed Jan 31, 2018 11:27

Za pocetak, ko nije do sada, odradite u vasem browser-u da vam ne radi automatski download, vec da vas uvek prvo pita da li hocete download ili ne.
A i sve ovo sto kolege predlazu. :D
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#304 by Feferedon » Thu Feb 01, 2018 04:51

Imam bas ozbiljan problem. Imam referala koga su vratili sa treceg na nulti nivo. Ima preko 90% peciznost, expelled je iz 3 zadatka ukupno, vecina od toga u nultom nivou. Prilicno sam siguran da nije vracena zbog toga, u krajnjem slucaju bi je vratili za jedan nivo.
Vec nekoliko dana pise tikete, ali samo joj botovi odgovaraju. Pre nekog dana sam im ja slao tiket u njeno ime i odgovrili su mi da oni ne odgovaraju za to i da se zali crowdflower-u, medjutim kad idemo na help na cf izbaci samo praznu stranicu.

Rekao sam joj da potrazi pomoc ovde, kaze da ne zeli vise da se maje sa ovim i da je dovoljno vremena izgubila. Ne mogu da je krivim sto zeli da odustane, cak se osecam krivim sto sam je nagovarao da se uclani, a na kraju ovako ispalo.
Pokusavam da joj poognem koliko mogu, ali ni sa kim nisam imao ovaj problem, tako da ni sam ne znam sta mi je ciniti.
Feferedon
Posts251
Member Since16 Sep 2017
Last Visit18 Mar 2020
Likes Given387
Likes Received625/236

#305 by mickeygrb » Thu Feb 01, 2018 05:38

Feferedon wrote: ...kaze da ne zeli vise da se maje sa ovim i da je dovoljno vremena izgubila. Ne mogu da je krivim sto zeli da odustane, cak se osecam krivim sto sam je nagovarao da se uclani, a na kraju ovako ispalo.

U ovim rečenicama se potpuno prepoznajem, imam potpuno identična iskustva. Svi referali kojima sam preporučio taskovanje su odavno su batalili rad, nalozi su pozatvarani a neki su se pomalo (ili malo više) naljutili, verovatno jer misle da sam ih nasamario da rade poslove za par centi kako bi ja na tome profitirao :)

Anyway, probaj da pišeš ticket preko linka koji je postavljen na engleskom delu foruma. Ja iz nekog razloga ne mogu da ga postavim ovde, ko bi ga znao zašto... Gde mogu da se vide poslati ticketi i njihovo trenutno stanje zaista ne znam jer help stranica odavno ne radi a sada ne radi ni privremena.
mickeygrb
Posts85
Member Since20 Jun 2015
Last Visit15 May 2023
Likes Given603
Likes Received207/84

#306 by ruma45 » Thu Feb 01, 2018 12:48

da li je moguće da je clothing geo targeted?

malopre, preko chata: kolega Buchevski i ja imamo na listi clothing i stoji nam obojici 200 komada, posle par minuta on kreće da radi, i radi i radi 20+ u nizu a meni za to vreme i dalje stoji 200 na listi. njemu prestane tj dobija poruku there is no work... a meni i dalje stoji 200. od početka je prošlo više od 20 minuta, meni i dalje stoji 200.
isti browser, isti AR...

neka sugestija, predlog, savet?
ruma45
Posts1,288
Member Since20 Aug 2012
Last Visit26 Feb 2023
Likes Given1,117
Likes Received3,873/1,240

#307 by maxikiki » Thu Feb 01, 2018 13:00

I ja sam ga radio malopre bez problema,ako si stvarno iz Rume kao i ime,blizu smo Ruma-Šabac tako da nije to.
maxikiki
Posts670
Member Since25 Jan 2017
Last Visit30 Mar 2020
Likes Given371
Likes Received1,578/617

#308 by ruma45 » Thu Feb 01, 2018 13:07

kad je Buchevski stao za zadacima, meni je onda krenulo... ja odradio 10-15 komada u nizu a on za to vreme ima poruku there is no work...

p.s. jesam iz Rume
ruma45
Posts1,288
Member Since20 Aug 2012
Last Visit26 Feb 2023
Likes Given1,117

#309 by incomehomejob » Thu Feb 01, 2018 13:43

Feferedon wrote: Imam bas ozbiljan problem. Imam referala koga su vratili sa treceg na nulti nivo. Ima preko 90% peciznost, expelled je iz 3 zadatka ukupno, vecina od toga u nultom nivou. Prilicno sam siguran da nije vracena zbog toga, u krajnjem slucaju bi je vratili za jedan nivo.
Vec nekoliko dana pise tikete, ali samo joj botovi odgovaraju. Pre nekog dana sam im ja slao tiket u njeno ime i odgovrili su mi da oni ne odgovaraju za to i da se zali crowdflower-u, medjutim kad idemo na help na cf izbaci samo praznu stranicu.

Rekao sam joj da potrazi pomoc ovde, kaze da ne zeli vise da se maje sa ovim i da je dovoljno vremena izgubila. Ne mogu da je krivim sto zeli da odustane, cak se osecam krivim sto sam je nagovarao da se uclani, a na kraju ovako ispalo.
Pokusavam da joj poognem koliko mogu, ali ni sa kim nisam imao ovaj problem, tako da ni sam ne znam sta mi je ciniti.

Ako sam dobro razumela, vi ste pisali CS-u.
Ako je to slucaj, CS nema nikakve veze sa taskovima, lvl-ima, ispravkama, flag-ovima, ... Sve je to nadleznost CF-a.

Vec neko vreme ne radi onaj stari standardni pristup tiktima, pa je u medjuvremenu radio drugi link, za koji mi kazu clanovi da trenutno ne radi, ali da ima novi ovaj, sa kog moze da se posalje tiket CF-u:

http : // crowdflower . desk . com / customer / portal / emails / new

Evo ovaj mi je dao mickeygrb za slanje tiketa, ubacila sam razmake pre i posle ' : ', ' // ', ' . ' i ' / ', pa to obrisite. :)

Javni kako mogu da pomognem, cudno mi je da su joj odjednom skinuti svi lvl-i, to se ne desava (bar nije do sada bilo slucajeva) da bude vezano za expelled. Ovo mi lici na flag.
Ima na Job History strani opcija da se klkne na flag, gore desno, i onda izlista samo ID koji su pod flagom. Mozda je dobila flag na nekom tasku koji je davno radila i nema ga na prvoj strani.
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#310 by Duka93 » Thu Feb 01, 2018 14:14

ruma45 wrote: da li je moguće da je clothing geo targeted?

malopre, preko chata: kolega Buchevski i ja imamo na listi clothing i stoji nam obojici 200 komada, posle par minuta on kreće da radi, i radi i radi 20+ u nizu a meni za to vreme i dalje stoji 200 na listi. njemu prestane tj dobija poruku there is no work... a meni i dalje stoji 200. od početka je prošlo više od 20 minuta, meni i dalje stoji 200.
isti browser, isti AR...

neka sugestija, predlog, savet?

Samo ga stavi da se vrti na vreme i to ti je to, ako zakasnis propustio si batch.
Duka93
Posts216
Member Since13 Nov 2016
Last Visit30 Dec 2018
Likes Given154
Likes Received596/206

#311 by ruma45 » Thu Feb 01, 2018 14:58

ja ipak mislim da nešto tu ne štima... otkako se server vratio iz mrvih, odmah sam pokrenuo i uključio AR i ništa...
malopre se čuo sa Buchevskim, on imao problem sa netom i čim je net proradio on pokrenuo cloth, njemu odmah otvorilo...
ruma45
Posts1,288
Member Since20 Aug 2012
Last Visit26 Feb 2023
Likes Given1,117

#312 by Feferedon » Thu Feb 01, 2018 16:00

incomehomejob wrote:
Feferedon wrote: Imam bas ozbiljan problem. Imam referala koga su vratili sa treceg na nulti nivo. Ima preko 90% peciznost, expelled je iz 3 zadatka ukupno, vecina od toga u nultom nivou. Prilicno sam siguran da nije vracena zbog toga, u krajnjem slucaju bi je vratili za jedan nivo.

Ako sam dobro razumela, vi ste pisali CS-u.
Ako je to slucaj, CS nema nikakve veze sa taskovima, lvl-ima, ispravkama, flag-ovima, ... Sve je to nadleznost CF-a.

Vec neko vreme ne radi onaj stari standardni pristup tiktima, pa je u medjuvremenu radio drugi link, za koji mi kazu clanovi da trenutno ne radi, ali da ima novi ovaj, sa kog moze da se posalje tiket CF-u:

http : // crowdflower . desk . com / customer / portal / emails / new

Evo ovaj mi je dao mickeygrb za slanje tiketa, ubacila sam razmake pre i posle ' : ', ' // ', ' . ' i ' / ', pa to obrisite. :)

Javni kako mogu da pomognem, cudno mi je da su joj odjednom skinuti svi lvl-i, to se ne desava (bar nije do sada bilo slucajeva) da bude vezano za expelled. Ovo mi lici na flag.
Ima na Job History strani opcija da se klkne na flag, gore desno, i onda izlista samo ID koji su pod flagom. Mozda je dobila flag na nekom tasku koji je davno radila i nema ga na prvoj strani.

Ja sam do sada uvek pisao CS-u i cudim se zasto mi to nikad nije pomoglo :oops:

Pokusao sam preko onog linka da saljem CF-u i nece, izbacuje gresku u vezi neke sinhronizacije ako se dobro secam.

Flag nije, za toliko znam i sam da proverim.
Stvarno ne vidim razloga da je vrate na nulti, jedino da je neka greska.
Feferedon
Posts251
Member Since16 Sep 2017
Last Visit18 Mar 2020
Likes Given387
Likes Received625/236

#313 by incomehomejob » Fri Feb 02, 2018 04:23

Desava se, svako od nas ima po neki biser tokom taskovanja. :D

Meni je prethodni link juce izbacivao onu poruku da nije 'secure' konekcija.
Mislim da nesto rade novo i nisu doradili sve skroz. Cenim po svemu ovom sto se desava u poslednjih par dana. Obicno se to sve normalizuje brzo.
Neka proba referalka ponovo slanje poruke. Ako opet nece probajte sutra, ocekujem da ce da proradi sve uskoro. Ne znaci da sam u pravu, samo sam optimista. :D

Ako treba pomoc za pisanje javni. :)
Ne znam da li sam dobro razumela da taj problem sto si imao sa slanjem tiketa je bilo u vezi njenog naloga ili si slao tiket za nesto potpuno drugo. Pitam jer je bolje da ona posalje sama, a ne ti u njeno ime. CF ne zna da ti je ona referal i taj deo nema veze sa njima, oni traze da svako salje tikete za svoj nalog. Njen referalski status u odnosu na tebe ima veze samo sa CS.
Obavezno neka uslika Dashboard da se vidi da nema lvl-e i tu stranu iz Job History koja bi trebalo da bude prazna kada se klikne filter za flag-ove da vide da nema flag na nalogu.
Mozda je neki bug, desava se. Ako jeste, ispravice oni to. Neka bude strpljiva resicemo problem. :)

edit:
Zaboravila sam i ovo. :) CF je prijavio da ima problema sa prijemom tiketa i da rade na tome da to rese, bila je poruka na vrhu strane u taskovima.
Last edited by incomehomejob » Fri Feb 02, 2018 04:28 » edited 1 time in total
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#314 by Feferedon » Fri Feb 02, 2018 06:56

I meni je link prvo izbacio to za secure ali kad zaobidjem to izbaci da strana ne funkcionise, sad sam pogledao ponovo.

Dobro si shvatila, samo sto nisam CF-u pisao (jer nije htelo) vec sam pisao CS-u posto kod nje samo bot odgovara na tikete, verovatno jer je nova ili nesto. Kada proradi CF, pisacemo od nje naravno.

Da, video sam obavestenje sinoc za prijem tiketa. Problem je sto smo pokusali jos pre nedelju dana da saljemo CF-u, a ni tada nije urodilo plodom, doduse nismo preko ovog linka. Videcemo za koji dan, ne gubim nadu :D

Edit: Vratili su je upravo na treci, iz vedra neba :D Nismo ni pisali tiket, jer nismo ni mogli :)
Last edited by Feferedon » Fri Feb 02, 2018 13:05 » edited 1 time in total
Feferedon
Posts251
Member Since16 Sep 2017
Last Visit18 Mar 2020
Likes Given387
Likes Received625/236

#315 by Jasmina022 » Fri Feb 02, 2018 11:32

Nova sam ovdje i iskreno - ništa ne kužim.
Svaka anketa koju sam do sada kliknula bila je "sorry, but we doesn't have anything for you"... o kvizovima i igricama da ne govorim, prije će asteroid drmnuti o zemlju nego što ih riješim maksimalno točno. Koliko vidim svi pričate o nekim taskovima, a meni su i oni sasvim nejasni... ima li kakvih rješenja, skripti, šalabahtera? Sorry, ali skroz sam zbunjena, valjda ste i vi ovako u početku.
Jasmina022
Posts4
Member Since5 Jan 2018
Last Visit5 Feb 2023
Likes Given0
Likes Received7/4

#316 by savmo » Fri Feb 02, 2018 15:39

Jasmina022 wrote: Nova sam ovdje i iskreno - ništa ne kužim.
Svaka anketa koju sam do sada kliknula bila je "sorry, but we doesn't have anything for you"... o kvizovima i igricama da ne govorim, prije će asteroid drmnuti o zemlju nego što ih riješim maksimalno točno. Koliko vidim svi pričate o nekim taskovima, a meni su i oni sasvim nejasni... ima li kakvih rješenja, skripti, šalabahtera? Sorry, ali skroz sam zbunjena, valjda ste i vi ovako u početku.

Dobrodosla na Ex-YU forum!

Da bi ti bilo jasnije procitaj neke osnovne stvari:

VAZNO - Osnovni pojmovi i informacije | ClixSense Forum
MIKRO ZADACI - NOVI ČLANOVI OBAVEZNO PROČITATI! | ClixSense Forum
savmo
Posts913
Member Since16 Jul 2014
Last Visit15 May 2018
Likes Given2,381
Likes Received2,128/745

#317 by incomehomejob » Fri Feb 02, 2018 18:03

Feferedon wrote: I meni je link prvo izbacio to za secure ali kad zaobidjem to izbaci da strana ne funkcionise, sad sam pogledao ponovo.

Dobro si shvatila, samo sto nisam CF-u pisao (jer nije htelo) vec sam pisao CS-u posto kod nje samo bot odgovara na tikete, verovatno jer je nova ili nesto. Kada proradi CF, pisacemo od nje naravno.

Da, video sam obavestenje sinoc za prijem tiketa. Problem je sto smo pokusali jos pre nedelju dana da saljemo CF-u, a ni tada nije urodilo plodom, doduse nismo preko ovog linka. Videcemo za koji dan, ne gubim nadu :D

Edit: Vratili su je upravo na treci, iz vedra neba :D Nismo ni pisali tiket, jer nismo ni mogli :)

Jupiii. :D :clap: :thumbup:
Moj optimizam je potrefio da je u pitanju bug i da ce da rese. :D

Samo da znas i referalka i ti ste ovim (cak ni ne pises tiket, a resi se sve :D ) upali u grupu kod jevticbozidar = kupujte loto tikete. :D
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#318 by incomehomejob » Fri Feb 02, 2018 18:06

savmi wrote:
Jasmina022 wrote: Nova sam ovdje i iskreno - ništa ne kužim.

Dobrodosla na Ex-YU forum!

Da bi ti bilo jasnije procitaj neke osnovne stvari:

VAZNO - Osnovni pojmovi i informacije | ClixSense Forum
MIKRO ZADACI - NOVI ČLANOVI OBAVEZNO PROČITATI! | ClixSense Forum

I od mene dobrodoslica. :)

Kada iscitas ove osnovne stvari, obavezno pitaj nas sta i kako dalje da ti se ne desi da 'zbrljas' nalog u pocetku, posle se tesko vadi iz toga, a od taskova ima lepe zarade ovde. :)

P.S.
savmi, hvala puno. :)
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720

#319 by ruma45 » Tue Feb 06, 2018 14:53

ja stvarno ne znam šta da radim sa clothingom...
pojavi se na listi, pokrenem AR i vrti 20 minuta (na listi sve vreme stoji 200).
posle 20 minuta cifra počne da se smanjuje i dalje ni jedan da otvori...
ubrzo nestane sa liste na 5 minuta (meni i dalje AR vrti taj ID)
nakon toga se ponovo pojavi na listi sa cifrom 200 ali i dalje mi ništa ne otvara...
ruma45
Posts1,288
Member Since20 Aug 2012
Last Visit26 Feb 2023
Likes Given1,117

#320 by Berikai » Tue Feb 06, 2018 15:11

To se dešava već neko vrijeme no Clothing još pokoji i dobijem. Kod mene je propast sa duplikatima. Vrti uzalud. Ako pogodim početak, možda 2, 3 izvučem u vrh glave.
Berikai
Posts1,910
Member Since18 Jan 2015
Last Visit26 Feb 2021
Likes Given972
Likes Received3,862/1,588
Return to 'Ex-Yugoslavia' Forum     Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Jun 2, 2023 18:45:56 PST