Garagos wrote:
Drugari, kako ide rad na zadacima? Ima li posla ovih dana, meseci?
Vidim da nema income vise, bas sam iznenadjen, samim tim i ovaj forum je slabije aktivan, sta se desilo, da li neko zna?
Desilo se to da je zena digla ruke od ovoga. Zbog cega? Ovo su moja nagadjanja koja su najverovatnije tacna:
1. Kada je nastala sva ova zbrka oko prelaska sa Clixsensa na Ysense, valerie (moderator na engleskom jeziku koja je na sajtu od samog pocetka) se pobunila da vise nece da uredjuje forum jer od toga nema nikakve koristi (svi moderatori su dobijali odredjenu extra sumu da li na mesecnom ili godisnjem nivou). Posle par dana protesta, pocela je opet redovno da uredjuje deo na engleskom jeziku, tako da pretpostavljam da se ona izborila za neki svoj deal dok ova nasa nije i verovatno joj to nije ni bilo toliko vazno jer je videla kuda ce ova promena vlasnistva da vodi
2. Moderatori imaju pristup skrivenim postovima gde im admini salju instrukcije za rad na sajtu. To se lako zakljucuje kada se pogleda broj postova od nekog admina sa brojem postova koji mi obicni clanovi vidimo, a koji je manji. Tako da svakako znaju mnogo vise o onome sto se desava iza zavese.
2a. Sta se desava iza zavese? Hmmm... Mislim da se ne desava NISTA i da je to glavni razlog zasto polako ljudi pocinju (pogotovo iz inostranstva) da dizu ruke od ovog sajta. Bagovi se gomilaju (pogotovo u vezi anketa), dolazi do mesanja emailova medju korisnicima, admini se retko pojavljuju, a da ne govorim o ubacivanju novih nacina za zaradu. Kao sponsor od preko 12000 referala to i sam osecam jer da li je po vama normalno da neko ko ima mesecno oko 250 aktivnih clanova, zaradjuje izmedju 10-20$ od njih. Desavaju se dani kada uopste ne urade niti jednu jedinu anketu.
3. Sto se tice taskova, ima ih. Ne u toliko velikoj meri kao ranije, ali postoje neke naznake preko F8 twitter naloga da ce ih u buducnosti biti vise.
Zakljucak: Sajt je stavljen manje vise na autopilot. Dovoljno zaradjuje da izdrzava svoje nove vlasnike (uglavnom od uradjenih anketa na koji ljudi nisu ulozili zalbu da im nije placena jer ne znaju da je to opcija) i to je to. Nije sjajno, niti mislim da ce biti. Ipak sam ovde duze od income tako da mislim da poznajem sve simptome ovog "biznisa"