Slazem se sa
pupijevi skroz.
Posalji tiket F8 i prilozi ove ss koji si nama postovao ovde.
Ne mogu da tvrdim, ali meni ovo smrdi na kilometar.
Pogledaj (vidi se u ss) i mejl sa kog je poslato = gmail i neki bzvz naziv ispred kao posiljaoc mejla. Mejlovi od ma koje prave firme imaju @websitefirme, a ne @gmail.
Inace za sve clanove, sto se tice problematicnih mejlova:
- ako ima link = ne klikcite na isti (a nije u pitanju verifikacija naloga od firme kojoj verujete)
- vecina ima za cilj da se dodje do vase IP adrese = (za onog ko ume u vecini slucajeva to je jednako svim podacima o vama)
- sto se tice spamova i dugmeta da se odjavite od primanja istih = identicno je kao objasnjenje iznad, medjutim ima nekada i dodatna opcija, a to je da se takvi mejlovi salju napamet/random i klikom na unsubscribe dajete vrlo precizan i jasan podatak posiljaocu: naboli smo mejl koji je "ziv" (ima vlasnika). Rezultat - a) prodaj dalje i 'tovari' spamovima ili b) samo 'tovari' i dalje
- prodaja 'zivih' mejlova su malene pare, medjutim u pitanju je igra velikih brojeva, hiljade, desetine i stotine hiljada i tu su im zarade.
- za sve sumnjive mejlove, svaki browser bi trebalo da ima opciju na vrhu u inbox-u: obelezite taj mejl 'kvacicom' i kliknete na dugme - Report as spam'. (Ili slicno dugme u zavisnosti od browser-a, izvinjavam se ne znam napamet.

)
- takodje ispod linkova moze da bude auto-download virusa, malware, trojan, RAT, ...
P.S.
Da dodam na paranoju - ovo sam pronasla kao komentar na glavnom forumu povodom menjanja pass-ova.
"Obizno se to radi kada postoji 'breach' na serveru."
Ne mora da znaci, ali tvoj mejl u kombinacji sa necim sto nam nikada nije trazeno do sada, da menjamo SVI lozinke, mi se poklapa.
Opet kazem ne znaci da sam u pravu.
U svakom slucaju
koki1983 - bezi od ovoga.

I salji tiket F8.
Sacekaj odgovor od njih i onda ako treba prijavi kao spam.
Taj bitly link koji si kliknuo i sajt na koji si dosao kroz njega - nije nikakav problem napraviti kopiju te jedne stranice koja je 'ogledalo' F8 stranice.
P.P.S.
Znam da sam dosadna ali ...
ukoliko je iole sumnjivo, ne klikcite ni na sta!