ruma45 wrote:
Evo posle par dana stigao odgovor:
Thank you for contacting the Skrill Help Team.
Your withdrawal has been processed successfully as an international transfer. International transfers may be subject to additional charges as a result of currency conversion or intermediary bank fees.
When converting the amount, we use the exchange rate valid at the time of the transfer. For transactions involving currency conversion, we charge a fee. This fee is designed to protect both parties from the volatility and risk associated with foreign exchange markets.
In addition, if your bank account is denominated in a different currency, your bank would also perform a currency exchange using its own exchange rates. Upon request your bank officials can provide you with further details on the exchange in question - including information on their exchange rates, and any possible additional fees applied by them.
International bank transfers are usually processed via one or more partner banks, which may result in additional banking fees. Such fees are standard and are beyond our control as in this case we act as the payer and not a payment service provider. We cover the charges for the sending bank and only apply a €5.50 fee, which is our flat fee for withdrawals.
We hope you find this information useful.
Ako ima neko volje da stručno prevede, bio bih mu zahvalan
Evo direktan prevod rec po rec ako nekom znaci.

(Uz napomenu da je prevod sa ne bas biranim recima, na pr. koji od sinoima bi se najbolje uklopio, obracana paznja na sintaksne aspekte i sl.

)
*
Hvala sto ste kontaktirali Skrill Help tim.
Vas zahtev za povlacenje novca je uspesno zavrsen kao internacionalni transfer novca. Internacionalni transferi novca mogu da imaju dodatne troskove/takse koji su rezultat konverzija iz valute u valutu ili taksi posrednickih banaka.
Kada konvertujemo valutu, mi koristimo kursnu listu koja je vazeca u trenutku transakcije/povlacenja novca. Prilikom transakcija koje sadrze konverziju valuta, mi naplacujemo taksu. Ova taksa je namenjena/definisana kako bi se zastitile obe strane koje ucestvuju u transakciji, od volatilnosti i rizika koji je vezan za internacionalna novcana trzista.
Dodatno, ukoliko vas bankovni racun ima drugaciju valitu (od one koja je na Skrill racunu ili ma kog 'posiljaoca') kao primarno definisanu, vasa banka ce takodje da primeni obracun kursne razlike koristeci sopstvenu kursnu listu. Na zahtev bankovni sluzbenici ce da vam dostave dodatne detalje/informacije o transakcijama i kursnim razlikama, koje se odnose na datu situaciju - ukljucujuci informacije o njiohovoj kursnoj listi i o bilo kojim taksama koje su naplatili.
Internacionalni bankovni transferi se najcesce obavljaju 'kroz' jednu ili vise partnerskih banaka, sto moze da rezultira dodatnim bankarskim taksama. Te i takve takse su standardne/validne/'normalna pojava' i to je van nase kontrole i nadleznosti, jer se u takvoj lancanoj situaciji transfera novca mi nalazimo u ulozi 'isplatioca', a ne platnog procesora koji obezbedjuje servis. Sa nase strane, mi pokrivamo troskove za banku koja je 'posiljalac' i primenjujemo samo taksu u iznosu od €5,50, sto predstavlja nasu fiksnu taksu za povlacenje novca.
Nadamo se da su vam ove informacije bile korisne.
dodatak:
- volatilnost - statisticki/matematicki aspekt koji je vezan za trzisne trendove, trzisne indekse, fluktuacije trzista, ...
(Izvinjavam se, ne znam drugu rec na nasem jeziku za ovaj pojam, koristim ovu samo, pa nisam htela da zbrljam nagadjajuci, jer je u pitaju bankovno/transakciono/trzisno vrlo precizna stvar.)
- internacionalni transferi - sve sto potpada pod transfer novca izmedju dva subjekta koji nemaju istu valutu.
- posiljalac/primalac u novcanim transakcijama - 1. na listi od koga krece transakcija/poslednji na listi na ciji racun 'leze' novac
Ovih par stvari sam dodala na kraju jer nam se tu ubacuju neke dodatne takse, koje jos uvek ne znamo od koga su. Jedino znamo da nisu od Skrill-a

, jer ih (generalno) 'posiljaoci' nemaju.