salatica wrote:Pozdrav svima!!!Ako moze neko da mi objasni kako ide isplata sa payoneera na devizni racun u banci.Gledao sam na payoneeru povezivanje payoneera sa deviznim racunom i nigde ne stoji mogucnost da unesem br. racuna.Stoji samo ime banke u kojoj sam otvorio racun i mesto gde upisujem koliko novca prebacujem.Da li treba samo da upisem koliko novca prebacujem i zatrazim isplatu ili moram negde da upisem i br. svog racuna?Ako prebacujem na racun u banci koliko skidaju iz banke prilikom dizanja novca ,koliko ostaje za mene?Hvala unapred na objasnjenjima.Da li je povoljnije dizanje preko racuna u banci ili da se narucuje kartica?
Ja sam otvorila payoneer jos pre 3,4 godine...tada nije ni bilo povezivanje sa racunom, ili se bar ne secam, ali ja ne bih ni povezivala...kartica funcionise bukvalno svuda, prodavnice, bankomati, restorani...neznatna je provizija, ali na bankomatu skidaju $3.15 (cini mi se) bez obzira na iznos, sto znaci ne treba svaki cas dizati, vec kad se malo nakupi, ili koristiti po radnjama. Ne treba ni proveravati stanje na bankomatu, jer i tu skidaju $1 za proveru, vec lepo na njihovom sajtu prvo proveris stanje. Ali na bankomatu UVEK birati Bez konverzije (ako uopste imas tu opciju, negde i ne pitaju) jer je to onda kurs Mastercarda, koji je uvek bolji od nasih banaka, znaci Sa konverzijom je losiji kurs. Kurs mozes proveriti na mastercardovom sajtu. Jedino sto kartica kosta 29.95 godisnje. Ako ista, nepovezivanjem, nase vlasti te nemaju u sistemu za nedajboze neki porez jednog dana.
To je moje neko misljenje/iskustvo, ali ne mora da znaci da sam u pravu. Ima grupa na FB gde sam dosta naucila i pokupila neke savete...a mozda i neko ima bolje savete