Hvala puno svima za informacije.
Dopuna za mesecno odrzavanje racuna u banci:
Moja banka naplacuje odrzavanje deviznog racuna, nije kod svih banaka isto, raspitati se pre otvaranja.
bassbass12, hvala sto brines za pisanje naziva banaka, medjutim pisano je puno puta i moje je misljenje da slobodno pisete, ali u kontekstu kako si ti pisao, nije reklama, vec tvoje misljenje i iskustvo.

Napisemo cinjenice kako jeste i sta koliko kosta/ne kosta. Svakom od nas odgovaraju razne i razlicite stvari iz samo nama bitnih razloga.
Evo ja da krenem.

Moja je Societe, uzela sam 'najskuplji' racun koji imaju iz razloga vrste kartice koja ide uz njega i iz razloga dodatnih usluga vezanih za taj racun. Iznos je jako blizu 500 din/mesecno.
Kartica je ona sa ispupcenim slovima tako da je primaju u svakoj drzavi, cak i na onim prastarim aparatima sa slipovima, tako je meni objasnjeno u banci. Bili su brzi od svih ostalih, na pr. PP je, od kada ih ja koristim, bio 15-45 sec od klika na PP do SMS - imate uplatu na racun. Imam online opciju promene deviza sa jako povoljnim kursom tako da ni ne idem u banku. (Za ovo poslednje nisam sigurna, da li je taj kurs vezan za moj 'tip' racuna ili za sve koji mogu da koriste tu njihovu online opciju.) Bankomat usluga sa tom njihovom karticom (cenim kao kod svih drugih), njihov bankomat gratis, ostali se placa provizija par stotina dinara.
I za Skrill su brzi od svih u odnosu sta sam procitala ovde na nasem forumu.
Evo, ako ovo nekom znaci kao info, nije bas vezano za Payoneer, ali jeste za devizne racune.