jeckamil wrote:
Opet ja sa videom .
How to Activate Your Payoneer Card - YouTube
Kako da aktivirate karticu. Ja sam danas stigla kuci i cekala me kartica. Sad sam i povukla pare sa CS. CS uzeo 2$ i sad cekam ostalo.
Kartica ima u donjem levom uglu moje ime i prezime i ispod toga pise clixsense.com
Mozda ipak imaju neki partnerski dogovor pa cemo videti da li je registrovanje preko linka na Clixsesnsu jeftinije od onih 30$ sto se spominje.
Lepa vest, taman da vidimo koliko i kako ce da ti naplate odrzavanje.
Malo sam istrazivao ovih dana povodom Payoneer-a. Ranije san negde napisao da nekom ide mesecno odrzavanje umesto tih 29,99$ koje odmah skidaju(normalno kada se obavi prva transakcija).
Evo sta sam uspeo da dokucim, a da odbacim sva rekla-kazala ili prenela mi tetka od njene....
Ako se registrujete solo moze da se opeorstite od 25$ bonusa.
Ako se registrujete preko ref. linka dobija se po 25$ na oba racuna i godisnje odrzavanje je 29,99$ i odbija se kada se ostvari prva uplata tj. kada se kartica prvi put aktivira.
I treci nacin je registracija preko Partnerskih kompanija, tipa CS-ea koji imaju razlicite pogodnosti(zavisno preko koje kompanije se registrujete). Kod nekih je godisnje odrzavanje manje od 29,99$ dok kod nekih ide na mesecnom nivou tj. naplacuju odrzavanje 1-2$ tek(ako) se u tom mesecu napravi promet. Za dobijanje nagrade od 25$ nisam proverio, tako da cekamo izvestaj od @jeckamil.
Ono sto je mene interesovalo je prenos novca na racun u banci, direktno.
Koliko sam shvatio, nekoliko vas je otvorilo direktno tu opciju bez podizanja kartice + ste narucili karticu naknadno.
Ono sto sam video a ovde je pre par dana bio i okacen link sa YT-a i to kao sa zvanicnog kanala Payoneer-a, novac na bankovni racun skoro svi povlace sa kartice.
Moracu ipak da otvorim i ja nalog da sve ovo i proverim.
Postoji jos jedna stvar koja me je zacudila, a to je i da se na bankovni racun povlaci novac u domacoj valuti, tj. vrsi konverzija odmah

. Na samom sajtu prilikom otvaranja racuna trazi se ime lokalne banke...ajde neka mi neko potvrdi ovo ko je vec otvorio.
Inace povlacenje novca na taj nacin je naplacivano 2% provizije za povlacenje i 2-3% za konverziju, procenat je verovatno vezan i za drzavu gde je izvrsena transakcija. Ovo sam skinuo od pakistanaca, mada ni nas ne tretiraju drugacije tako da verujem da ni tu nema razlike.
Ako se povlaci novac koji je vec povucen na karticu a zeli da se prebaci na bankovni racun, onda se unosi ponovo kod sa kartice radi verifikacije prilikom transakcije.
E da, i ako stoji da rade sa preko 200 zemalja i sa 50 razlicitih valuta i dalje svi novac povlace u lokalnoj valuti.
Sada vidim da je @Cico... okacio post gde dozvoljavaju prenos u istoj valuti ako postoji takav racun u banci.
Stvarno vise nisam siguran dok ne krenem i sam pa da proverim sve ovo.
Izvinjavam se na ovolikom postu a jos vise ako sam malo nejasan, posto sam jos bunovan ali mislim da je sve lepo izneto.
OK, mozda i malo vise komplikujem sa tim bankovnim racunom ali sam bas resio da isteram i da vidim sta se moze uraditi povodom toga.
E sada one neproverene informacije od ljudi koji vec poseduju kartice. Neki tvrde da im naplacuju neaktivnost racuna

od 2$ na mesecnom nivou. Jeste cudno ali nije i nemoguce, narocito ako su otvorili preko partnerske firme ali kazem to jos treba istraziti posto i Partnerske firme nude slicne ali ne i iste uslove.