jeckamil wrote:
Jao kao da slusam mog brata. Idi u Segedin. Za 1000 dinara odes,malo se prosetas, popijes kafu i podignes evre sa automata.
Isto ne znam kolika je provizija.
Ali ono sto sam citala bankomati mgu da budu problem. Npr: kod Intese maksimalno moze da se podigne 30 000. Komercijalna dozvoljava 30 novcanica kao i Intesa ali da li ima apoene od 2000 ja to ne znam. To jos mora da se istrazuje koji automat od koje banke najmanju provizuju uzima i koliki je maksimum za podizanje kesa.Pa da se gleda kursna lista na taj dan kad hoce da se podignu pare itd,itd
Mozda ti ovo moze pomoci. Clanak na jednom blogu.
"Telenor Banka – pobednik. Ova banka u poslednje vreme privlači dosta pažnje jer imaju sjajnu aplikaciju za mobilne uređaje i kompletna njihova usluga ne zahteva ni jedan odlazak u banku. Ono što nas zanima su bankomati. Telenor banka ima limit od 99 novčanica, što nam daje ukupni limit od 198 hiljada dinara (ako je automat punjen novčanicama od 2000 dinara) ili 99 hiljada (ukoliko je punjen crvenim). Jedino što ne znate čime je bankomat punjen dok ne probate.
ProCredit Banka – ProCredit banka ima takođe veliki limit prilikom podizanja novca. U njihovim Zonama 24 postoje posebni bankomati koji mogu da izbace 150 novčanica od jednom i punjeni su novčanicama od 2000 dinara (barem je onaj na Obilićevom vencu). To nam daje teorijski limit od 300 hiljada dinara. Nažalost, toliko ne može da se podigne u svakom slučaju, jer sam Payoneer ima limit od $2500 dnevno za podizanje na bankomatima. Ono što provereno radi je 150 hiljada dinara po transakciji.
NLB Banka – Limit je 40 novčanica a bankomati su punjeni sa 500/1000/2000, tako da možete da podignete 80 hiljada. Desava se ponekad da nema novcanica od 2000, čime se limit smanjuje, ali bankomat u centrali, preko puta YUBCa je obično popunjen kako treba.
Banca Intesa – Limit je 30 novčanica i puni se pretežno apoenima od 2000. Ukupni limit 60 hiljada. Dobra stvar kod Inteze je što imaju bankomate na svakom koraku.
Komercijalna banka – ovo mi je mala misterija. U banci su mi rekli da je limit 40 novčanica, a da se pojedini bankomati pune i apoenima od 5000 dinara (recimo Igumanova palata na Terazijama). To daje limit od 200 hiljada, ali je problem što iz nekog razloga meni Komercijalna banka odbija karticu. Ne kaže da nešto ne valja, nego za bilo koji smislen iznos koji pokušam da podignem mi samo ispiše da nije dostupan.
Reiffeisen Banka – 40 hiljada.
UniCredit Banka – 40 hiljada."