Mozemo li se izboriti sa ovim promenama ljudii

U nasim drzavama je sve razlicito.
Svaka drzava ima svoje neke zakone, onda banke koje imaju svoja pravila koja se razlikuju od jedne do druge u istoj drzavi, i jos i svaka drzava ima razlicite ugovore potpisane sa svakim platnim procesorom. (Na pr. u Bosni imaju besplatno povlacenje 1.-og u mesecu, mi u Srbiji imamo samo opciju 5 dolara rucno povlacenje.)
I ovaj deo "mora" u dinare prvi put cujem. Sto opet moze da varira od banke do banke, ali napisati tako uopsteno "mora", kada postoje varijacije nije nesto sto cu da ostavim kao validan post, bez dodatnih informacija koje sam zamolila da napise - ako je tako nesto vezano bas za Payoneer, jer sto se tice PP to je 100% netacna informacija.
Ja sam to na svom primjeru rekla posto sve radim na internetu npr imam PP i jedna firma mi uplati u Euro, a moja banka u J. Africi radi samo sa $ ja na Pp izvrsim konverziju iz Eura u $ Ovaj Payoneer nisam jos koristila posto nemam vecu sumu na CS ali po cjenovniku i kako vidim da mozes ti da si isplatis sam na svoj racun" trebalo" bi da ide direktno naravno ako imas inernet bankarstvo na svom racunu. ja se izvinjavam mozda ne trebam da poredim bankarstvo u razlicitim zemljama ali samo pokusavam da pomognem
Posts | 801 |
Member Since | 29 Mar 2016 |
Last Visit | 21 Aug 2018 |
Likes Given | 1,091 |
Likes Received | 2,445/764 |
igorboris wrote:Ja sam to na svom primjeru rekla posto sve radim na internetu npr imam PP i jedna firma mi uplati u Euro, a moja banka u J. Africi radi samo sa $ ja na Pp izvrsim konverziju iz Eura u $ Ovaj Payoneer nisam jos koristila posto nemam vecu sumu na CS ali po cjenovniku i kako vidim da mozes ti da si isplatis sam na svoj racun" trebalo" bi da ide direktno naravno ako imas inernet bankarstvo na svom racunu. ja se izvinjavam mozda ne trebam da poredim bankarstvo u razlicitim zemljama ali samo pokusavam da pomognem
Posts | 7,047 |
Member Since | 24 Jan 2015 |
Last Visit | 21 Oct 2020 |
Likes Given | 32,720 |
Likes Received | 12,536/5,065 |
junky01 wrote:
Iskreno jos nisam otvorio racun kod njih ali gdedano logicki ako oni posalju u $$$ ne vidim razlog zasto bi banka konvertovala u evre ako je do sada sa PP stizalo u valuti u kojoj je i poslato.
incomehomejob wrote:igorboris wrote:CicoSreckovic wrote:A moze li novac da se posalje na racun bez konverzacije u euro? Ne vidim razlog da ga konvertujem ako moze da se posalje u dolarima. Jedino ako bas mora da se konvertuje..
Ne da moze nego mora ,ako ide preko tvoje banke onda se samo iz dolara pretvori u dinare.
Nisam sigurna za ovo. Molim te da potvrdis da li imas informaciju i iz Srbije da li je to tako, jer vecina banaka kod nas ne funkcionise tako.
Na pr. u vecini banaka u Srbiji dolari nisu opcija, vec samo evri. Moja banka nikada meni nije isplacivala dolare niti ih je registrovala na mom deviznom racunu kao takve - samo evre.
Cak vecina banaka kod nas nema opciju da imas deizni racun u dolarima, vec samo u evrima, samim tim konvertuje se automatski.
Shodno tome, isplatu sam mogla da trazim sa svog deviznog racuna, na salteru, u evrima ili da trazim da mi ih banka konvertuje na moj dinarski racun u dinare i onda da 'baratam' dinarima, bilo da ih podignem na salteru ili da placam karticom.
Edit:
Izbacen komentar o konverziji dolari u dinare.
AlbertTop wrote:Meni licno nije problem da mi prebace na racun u banci, ja posle to prebacim na tekuci na kojem naravno imam platnu karticu a prebacivanje je besplatno bar u banci koju ja koristim pa mi je novac opet na raspolaganju.
Iskreno pisemo mnogo i pravimo dramu a najbolji medju nama nek zarade 500$ ( pupi i cici izvinite ako sam ispod vaseg proseka naveo cifru) , jedan deo nas je oko 200$, a najveci deo i manje od toga... e sad, ako sum mi na pay pal (govorim za Srbiju) uzimali 5$ fiksno a skrillu ce 5,5 i sta znam na payoneeru 2-3% to su razlike od 1-3 $ sto realno nije razlog da o tome toliko raspravljamo.
Mislim da je tema prava da raspravimo o mogucnostima za isplatu a troskovi...to je sto je
Posts | 1,494 |
Member Since | 31 Jul 2016 |
Last Visit | 12 Mar 2021 |
Likes Given | 3,013 |
Likes Received | 3,751/1,403 |
Posts | 801 |
Member Since | 29 Mar 2016 |
Last Visit | 21 Aug 2018 |
Likes Given | 1,091 |
Likes Received | 2,445/764 |
Posts | 1,494 |
Likes Given | 3,013 |
Posts | 1,494 |
Likes Given | 3,013 |
Posts | 7,047 |
Member Since | 24 Jan 2015 |
Last Visit | 21 Oct 2020 |
Likes Given | 32,720 |
Likes Received | 12,536/5,065 |
incomehomejob wrote:
mala_maca, ja nisam koristila Skrill, ali davno jesam bivsi 'naziv' MoneyBokers i bila je opcija tada da clanovi MoneyBokers-a mogu jedni drugima da prebacuju novac bez ikakve provizije, sto drugi platni procesori tada nisu imali. Neki cak nisu imali ni tu opciju uopste, internog prebacivanja para.
Da li je to i dalje isto sa Skrill?
Posts | 1,352 |
Member Since | 21 Aug 2015 |
Last Visit | 16 Nov 2023 |
Likes Given | 2,092 |
Likes Received | 3,374/1,242 |