Na zalost nisam otkrila ni tocak ni toplu vodu, ali bar neki summa summarum da imamo na jednom mestu.

Molba za ispravke svega sto mislite da sam omasila.
Prvo, zao mi je za sve flag-ove i deaktivacije.

Takodje, drago mi je da je pocelo brzinsko skidanje flagova.

Ne znaci da sam u pravu, ali sam ubedjena da je bug.
Gledala sam zastave na glavnom forumu, nema zemlje/regiona koji nije pogodjen, sto je naravno, na osnovu predjasnjih iskustava, dobro. Sto je pupijevi prvi pomenuo davno za ovakve situacije - sto vise to bolje.

Naletela sam na post da neko nije bio u mogucnosti da posalje mejl za reaktivaciju naloga i odgovor drugog clana je bio da je resenje da se klikne direktno na link koji je poslat u mejlu kao info o deaktivaciji. (Ako se ovo nekom od nasih desi, da imamo sve ovde na jednom mestu. Takodje molba, da ako naletite na nesto ovog tipa, kao specifican slucaj, molim vas da dodate.

Cudno mi je kombinacija deaktivacije i mogucnosti da se udje u nalog, sa ma koje platforme/kanala. Koliko se ja secam, i sto je eufrat pomenula, to nije bio slucaj ranije. Ukoliko je nalog deaktiviran, nema se pristup nicemu, ni Job History, gde bi se pomenuti flag, koji je vezan za ove deaktivacije dispute-ovao, niti se ima pristup tiketima.
Sa druge strane, desavalo se da i pored situacije da je nalog deaktiviran, kada se klikne na Tasks na CS izadje cela lista, medjtim klikom na ma koji task izlazi info o deaktiviranom nalogu. (Koliko se secam, to je bila situacija kod koki1983. koki1983, molim te, ispravi me ako gresim.)
Medjutim ima clanova na glavnom forumu koji tvrde da mogu da rade taskove na nekoj od platformi. Takodje i potvrda od nasih mickeygrb i pupijevi, da je ulazak u taskove moguc.
(Po mom misljenju, ne znaci da sam u pravu - bolje ne cackati dok traje ovaj uragan.)
Ruler123, izvini, nisam naletela na ovo sto si ti napisala - da prvo nije bio geo-targetovan, a posle jeste.
Ako je validna informacija, samo nemoj da pominjes druge platforme, potvrdi, molim te, to bi onda moglo da da neku ideju sta je bio okidac za flag. Samim tim (ovo nagadjam) ukoliko je ta informacija validna, onda je moguce da sistem F8 detektuje ulazak u task kojii nije targetovan za odredjeno podrucje kao koriscenje proxy, i to je odmah kod njih (cak mislim i sistemski setovan) ban.
Ovo sto je Mandi29 napisala vazi za sve koji nemaju taj ID u Job History, a imaju info mejl o flag-u, skroz mi se uklapa kao prava mogucnost sta je u pitanju. Hvala draga za ideju, citirala sam da ne moram da piskaram.

Mandi29 wrote:Verujem da su osobe koje nisu radile zadatak (a iskljucen nalog) ulazile u zadatak i isle na give up, to se registruje u sistemu. Ko god ima nalog na vise kanala mogao je primetiti da ako samo udjete sa jednog u zadatak, sa drugog vise ne mozete pristupiti, cak i ako niste radili kviz, vodi se da ste ga pokrenuli, tako da moguce da je to i ovde slucaj.
Slazem se sa eufrat, to su dve potpuno razlicite stvari. Medjutim, iskreno ne znam sta da predlozim jer je situacija mnogo specificna i to po vise osnova, gde se javlja nekoliko bug-ova odjednom, a neki po prvi put da ih vidimo.
Dve su opcije - da li im dati vremena do sutra, mozda odbanuju sve koji su banovani kao rezultat ovog ID. U smislu, em je nedelja, mada rade, tu su, skidaju flag-ove i resavaju problem, ali postoji i ona opcija reseta servera da bi se neke promene videle. Mada cenim da bi bio vec dobijen mejl o reaktivaciji da je to slucaj.
Druga opcija (opet ne znaci da sam u pravu, svako vodi svoj nalog kako misli da treba), ja bih pisala oba mejla (i za flag i za reaktivaciju), uz izvinjenje i napomenu da jeste specificna situacija i da je to razlog za pisanje.
ruma45 wrote:Ja imam još dva pitanja:
1. da šaljem dispute na flag?
2. ako odradim dispute da li je pamento da šaljem i mail za deaktivaciju?
eufrat wrote:to su dve odvojene stvari, ja bih poslala i dispute za flag i poseban mail za deaktivaciju.
Da ukljucim i ovo da nam bude sve tu, iz raznih postova;
- Help Us Link Phrases To Wikipedia (July 30, 2018 - Head 300K, Par...
Kaze da je uradio 160 taskova sa 91% i da mu se odjednom pojavila poruka o deaktivaciji i uz taj Task Admin flag.
- 1274751 [5X Bonus] [English] Sentiment Annotation 1 − − −
Ovaj clan kaze da je dobio 2 flag-a odjednom; ovaj 'standardni' za ovaj talas i na ovom Tasku.
- Jedan clan kaze da kod njega nema veze ni sa jednim taskom i da ima pristup Job History i da nema ni jedan flag.
- Jedan od clanova pise da moze da se proveri da li je tiket 'ubelezen'/registrovan od strane F8 ovde:
tasks.figure-eight.work/support "View my tickets" - "my tickets"
Pretpostavljam da je ovo vezano za one koji mogu da pristupe svom nalogu.
- Jedan od predloga je bio da se posalje mejl na communitysupport@figure-eight.com
NEMOJTE to da radite, F8 je vrlo eksplicitan i precizan po tom pitanju da se to ne radi i da to ne vole = vise tiketa/mejlova za istu stvar/problem.
P.S.
LordNikola, i mene si nasmejala naglas kao i dream45, da si 'odrobijala' deaktivaciju, hvala ti za post.