Vh6NFbMUyM wrote:
@Tuut Co rozumiesz przez śmieciowe ankiety? Czasami próbuję wrócić do ysense, ale odbijam się za każdym razem np. wypełniam ankietę przez 6 minut, a potem mnie wywala. Da się jakoś zweryfikować przed rozpoczęciem wypełniania, że ankieta jest niewarta czasu? Czy może przez małowartościowe ankiety rozumiesz tylko stosunek ilości $ do czasu, jaki deklarują, że zajmie ankieta. Raz miałem tak, że rozpocząłem 6 ankiet i tylko jedną ukończyłem, co nie tylko jest frustrujące, ale ostatecznie mniejsza wartość tej jednej ankiety, którą udało się wypełnić.
Po pierwsze musisz zrozumieć, że większość ankiet jest ukierunkowana na określony typ ankietowanego, czasem jest to miejsce zamieszkania, wiek, płeć, posiadanie pewnych rzeczy, zarobki lub ich brak, posiadanie dzieci, alkohol czy papierosy (dużo ankiet dla osób palących i pijących i lubiących hazard), lub też wykonujących odpowiedni zawód i stanowisko kierownicze /decydujące ( ankiety bardzo dobrze płatne dla kierowników min w firmach IT). Czasem ankieta późno wywala bo pytania kluczowe są za późno, tak czasem mam z ankietami o alkohole, gdzie pytanie czy pijesz pada w 3/4 ankiety i wywala.
Co do ankiet dobrą rzeczą jest starać się robić screenshoty pod koniec każdej ankiety zanim zakończymy (obecnie addon mi robi screenshot każdej kolejnej strony bo czasem nie widać kiedy ankieta się kończy) bo to dobra rzecz w walce o kasę za swój czas. Ogólnie u mnie wchodzi jakieś 5% z otwieranych ankiet

. Niestety też czasem można mieć identyfikator na czarnej liście u pośredników za nieskładne odpowiadanie lub wywalanej sie na testowych pytaniach, wtedy będzie dla tej firmy nas wywalać. Ja mam bana na OW za moje tickety za wywalanie na końcu ankiet