Please wait...
HomeForumInternationalEx-YugoslaviaTasks
Topic Rating:

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Tasks

#421 by littleplavusha » Tue Sep 02, 2014 03:46

Quote:Isti smo :D
samo ja malo vise radim te za racune,meni nisu teski,ali mozes uraditi smao po 1 ili 2 od jedne vrste,tj jednog prodavca.
A sto se tice tih sto testiraju aplikacije meni oni uvijek daju neki bonus (pored tog 0.01) tako da mi je to omiljeni task :D
prije ih se moglo vise raditi (zadaci sa racunima) a sad ti da 1 ili 2 i onda nis :o a sto se tice tih sto testiras web site meni su bili omiljeni i najbolji (bili su dobro placeni), mada sam znala odustati puno puta ako nesto nisam bila sigurna i ga poceti rjesavati opet, jer su dosta lako djelili flagove. a sad ja ne znam dal je samo meni tako ili je i drugima-ne moze ih se uloviti nikako, a kad ih ulovis kad kliknes na tasku open work in another window znalo mi je izbaciti poruku da jedan drugi radnik je prihvatio posao te da probam ponovo, a kad bi probala ponovo par puta onda bi mi znalo izbaciti poruku da sam precesto pitala za ovaj posao i da nema posla za mene :evil: kao da su stavili nekakva ogranicenja imam osjecaj, ali nije u redu, jer sad ih ne mogu uraditi ni pomocu trikova :roll:
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#422 by jevticbozidar » Tue Sep 02, 2014 05:52

sinoc,predvece sam se omrsio-uspeo sam navatati 80 zadataka legendarnih etiketa za vino.BILO JE EKSTRA,SUPER :clap: :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ali vec danas,nista....zasad.a oni zadaci autor clanak mi krv piju.radim ih da otvorim bonusod 0.6% ali moras 2 uraditi da bi se na listi vodio kao 1 uradjen zadatak a rusi po nekoliko % tacnosti kad 1 pogignes tacnost sto nikako nije fer a i kad se zalis ,nikad nisu odobrili ni vratili oboreni %.recimo,na jednom kliknem sam obelezio ne i naravno zalim se ali nista.to je samo 1 primer.kao da ti nedaju da zaradis a to je osnova svega. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#423 by kibo95 » Tue Sep 02, 2014 06:26

littleplavusha wrote:
Quote:Isti smo :D
samo ja malo vise radim te za racune,meni nisu teski,ali mozes uraditi smao po 1 ili 2 od jedne vrste,tj jednog prodavca.
A sto se tice tih sto testiraju aplikacije meni oni uvijek daju neki bonus (pored tog 0.01) tako da mi je to omiljeni task :D
prije ih se moglo vise raditi (zadaci sa racunima) a sad ti da 1 ili 2 i onda nis :o a sto se tice tih sto testiras web site meni su bili omiljeni i najbolji (bili su dobro placeni), mada sam znala odustati puno puta ako nesto nisam bila sigurna i ga poceti rjesavati opet, jer su dosta lako djelili flagove. a sad ja ne znam dal je samo meni tako ili je i drugima-ne moze ih se uloviti nikako, a kad ih ulovis kad kliknes na tasku open work in another window znalo mi je izbaciti poruku da jedan drugi radnik je prihvatio posao te da probam ponovo, a kad bi probala ponovo par puta onda bi mi znalo izbaciti poruku da sam precesto pitala za ovaj posao i da nema posla za mene :evil: kao da su stavili nekakva ogranicenja imam osjecaj, ali nije u redu, jer sad ih ne mogu uraditi ni pomocu trikova :roll:

Isti slucaj,nisam odavno uhvatio ni 1 :(

a bozidar ja te od 0.01 uospte ne zelim da radim...ne isplati se trositi vrijeme na to.

Danas sam bio u banci da otvorim papal racun,pa da isplatim ovo sto imam,ali to je izgleda malo prekomplikovano za mene :(
Kad sracunam sta mi sve treba da ga otvorim,ispadne mi skuplje nego ovih 17 dolara sto sad imam na racunu. A sad kad u oktobru krene fax sigurno necu ni minut provoditi na ovome. Tako da se osjecam kao da sam za dzabe sve ovo radio...
kibo95
Posts39
Member Since19 Nov 2013
Last Visit24 Aug 2017
Likes Given0
Likes Received1/1

#424 by littleplavusha » Tue Sep 02, 2014 12:08

eeee onaj sa vinima je zakon, uspijela sam ga nahvatati jedno 35 :mrgreen: dosta dugo vremena je taj sa vinima bio misterij, rijetko ga je bilo i kad ga je bilo ga je bilo nemoguce uhvatiti, ali zato sad-smo nadoknadili izgubljeno :lol:
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#425 by jevticbozidar » Wed Sep 03, 2014 07:38

pozdrav
jel moze neko da mi objasni u vezi ovog posla-Financial Search Relevance-.u pitanju postavljeno da se trazi -Given that the customer typed this query: natural gas i ispod toga-This result is a company called: Main Street Natural Gas Inc.kad udjem u sajt gas,izbaci podatke sta je,kako se koristi,vrste gasa... a onda ono ispod-njihovo-
Main Street Natural Gas.sta je poenta?navatam 2-3 puta pa ako neko hoce da pomogne dok ih jos ima.
hvala unapred
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#426 by IcedFlame » Wed Sep 03, 2014 15:15

kibo95 wrote:
Danas sam bio u banci da otvorim papal racun,pa da isplatim ovo sto imam,ali to je izgleda malo prekomplikovano za mene :(
Kad sracunam sta mi sve treba da ga otvorim,ispadne mi skuplje nego ovih 17 dolara sto sad imam na racunu. A sad kad u oktobru krene fax sigurno necu ni minut provoditi na ovome. Tako da se osjecam kao da sam za dzabe sve ovo radio...

Ma sta ti to treba za otvoriti PayPal racun?? U kojoj banci si bio?

PayPal aktiviras sa bilo kojojm Visa debitnom karticom (Raiffeisen, Intesa, Unicredit...), a za tu karticu ti treba samo kopirana licna, prijava o mjestu boravka i popunjen formular. Dakle besplatno, ako ne racunas kopiranje licne :)
Na racunu moras imati nesto love (cca 5 KM), da bi se Paypal aktivirao, ali te pare ti vrate na balans.

Sorry za offtopic :oops:
IcedFlame
Posts15
Member Since13 Jun 2014
Last Visit18 Apr 2015
Likes Given0
Likes Received0

#427 by jevticbozidar » Sat Sep 06, 2014 06:35

pozdrav
e bas sam ljut.ovi, sa zadacima nas zaj...vaju i j.bu.puno zadataka uradis a oni te proteraju i na korekciji,ocigledne tacne odgovore poniste i naravno,zalis se ali je uzalud. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: TREBA DA OBAVESTAVAJU REDOVNO O VRACANJU TACNOSTI PA DA SE TO LEPO I PLATI I DA TE VRATE NA ZADATAK AKO HOCES DA NASTAVIS. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#428 by jevticbozidar » Sun Sep 07, 2014 12:41

ovaj put moram pohvaliti crawword.nakon tiketa ,vratili su mi zadatak da mogu da ga radi, :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :clap: :clap: :clap: :clap: sve pohvale za njih :thumbup: :thumbup: :clap: :clap: :clap: :clap:
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#429 by littleplavusha » Sun Sep 07, 2014 23:25

e ovako, ako mi moze tko pomoci-off topic je,znam :mrgreen: u cetvrtak sam zahtijevala isplatu na paypal racun, stavila sam vise od 8 dolara zbog provizije, i imam verificirani racun i mogu primati novce od drugih (barem sam na ebayu mogla primiti povrat novca). i vidim u subotu su mi se novci vratili na clixsensu, znaci iz nekog razloga mi nisu uplatili.e sad, ja sam namjestila jos nesto na paypalu racunu, da mogu dobiti lovu od drugih, ali nisam sigurna dal jel to to. sta ste vi sve namjestavali da mozete dobiti novce od clixsense? tnx :$
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#430 by littleplavusha » Mon Sep 08, 2014 00:14

ei, da ne biste ni slucajno poceli rijesavati jedan task na kojem treba prevoditi sa japanskog na 'romaji' (na latinicu), 9 tocnih od 10 treba, ALI svaki od tih ima 4 tako da zapravo nema 10 pitanja nego 40 pitanja! i pogrijesis 1 od ta cetri pa ti onda bude pogresan cijeli odgovor! ja sam radila sve kako je napisano, a na kraju smo trebali prepisivati neke corrections u grey koje su bile na google translate (ja nisam nista vidjela nit nije bilo tako nesto napisano u instrukcijama), pala sam a 30% accurancy, nikad mi se nije to desilo :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#431 by jevticbozidar » Mon Sep 08, 2014 04:40

moze li mi neko pomoci oko payza racuna?
sta treba da popunim u ovo polje--IBAN
a sta u ovo polje--SWIFT moze li mi neko pomoci oko payza racuna?
a sta u ovo polje--SWIFT BIC

i sa kog racuna---jel moze sa kartice obicnog,licnog racuna ili master ili neka druga kartica?
ponovio sam ovo pitanje , :lol: :lol:
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#432 by littleplavusha » Tue Sep 09, 2014 10:31

Quote:moze li mi neko pomoci oko payza racuna?
a sta u ovo polje--SWIFT moze li mi neko pomoci oko payza racuna?
a sta u ovo polje--SWIFT BIC

i sa kog racuna---jel moze sa kartice obicnog,licnog racuna ili master ili neka druga kartica?
ponovio sam ovo pitanje , :lol: :lol:
to najbolje u banci pitati, bar kad je meni trebalo za nesto drugo ja sam pitala na salteru pa su mi dali swit podatke itd
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#433 by jevticbozidar » Tue Sep 09, 2014 17:02

uglavnom nemaju pojma ni sta je payza.pitao sam u vezi payze i nema pojma. :x :x
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#434 by littleplavusha » Wed Sep 10, 2014 02:14

uh sto me nerviraju u zadnja 2 dana, bilo koji malo bolji task da kliknes ili ti izbaci error - task not yet avayable (wtf,ne kuzim?) ili te pak šalta na google (na prazno). ne znam sada dali im taj task not yet avayable pise umjesto nesto drugo prije ili je sad stvarno nesto im ne sljaka? :evil:
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#435 by kibo95 » Wed Sep 10, 2014 03:29

littleplavusha wrote: e ovako, ako mi moze tko pomoci-off topic je,znam :mrgreen: u cetvrtak sam zahtijevala isplatu na paypal racun, stavila sam vise od 8 dolara zbog provizije, i imam verificirani racun i mogu primati novce od drugih (barem sam na ebayu mogla primiti povrat novca). i vidim u subotu su mi se novci vratili na clixsensu, znaci iz nekog razloga mi nisu uplatili.e sad, ja sam namjestila jos nesto na paypalu racunu, da mogu dobiti lovu od drugih, ali nisam sigurna dal jel to to. sta ste vi sve namjestavali da mozete dobiti novce od clixsense? tnx :$

Vidim da sada na balansu imas svega 7 dolara
znaci uspjela si isplatiti ovo ostalo
mozes li mi reci sta si uradila,posto imam isti problem kao ti

Edit:
a evo nasao sam sad tvoj odgovor na drugoj temi,tako da zanemari ovo :D
kibo95
Posts39
Member Since19 Nov 2013
Last Visit24 Aug 2017
Likes Given0
Likes Received1/1

#436 by jevticbozidar » Wed Sep 10, 2014 06:45

BRAVO ClixSense :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
BAS STE SUPER :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
na moju zalbu da mi nisu placeni poslovi od 0.04 $ CLIXSENSE je odma odgovorio i vratio-citaj- platio uradjene zadatke
SVE POHVALE OVAJ PUT :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#437 by littleplavusha » Thu Sep 11, 2014 01:54

Quote:Vidim da sada na balansu imas svega 7 dolara

Edit:
da, samo koliko sam shvatila moram cekati 01 u mjesecu da mi prebace bez provizije sredstva na racunu :mrgreen: :mrgreen: uff, izgorit cu do onda :twisted:
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#438 by kibo95 » Thu Sep 11, 2014 03:49

littleplavusha wrote:
Quote:Vidim da sada na balansu imas svega 7 dolara

Edit:
da, samo koliko sam shvatila moram cekati 01 u mjesecu da mi prebace bez provizije sredstva na racunu :mrgreen: :mrgreen: uff, izgorit cu do onda :twisted:

ne razumijem,zasto moras cekati prvi u mjesecu,zar ne isplacuju sakog ponedjeljak i petka u 17:00
kibo95
Posts39
Member Since19 Nov 2013
Last Visit24 Aug 2017
Likes Given0
Likes Received1/1

#439 by littleplavusha » Thu Sep 11, 2014 07:30

Quote:ne razumijem,zasto moras cekati prvi u mjesecu,zar ne isplacuju sakog ponedjeljak i petka u 17:00
prebacuju novac svaki pon i pet ali samo na paypal, a sa paypala na racun jedino na zahtijev (placa se naknada) :roll: ili pricekas prvi.cemo vidjet :$
littleplavusha
Posts22
Member Since10 Jun 2014
Last Visit27 Feb 2019
Likes Given0
Likes Received0

#440 by kibo95 » Fri Sep 12, 2014 01:43

littleplavusha wrote:
Quote:ne razumijem,zasto moras cekati prvi u mjesecu,zar ne isplacuju sakog ponedjeljak i petka u 17:00
prebacuju novac svaki pon i pet ali samo na paypal, a sa paypala na racun jedino na zahtijev (placa se naknada) :roll: ili pricekas prvi.cemo vidjet :$

meni rekose da ja sa paypala mogu dici pare na bilo kojem bankomatu :?
kibo95
Posts39
Member Since19 Nov 2013
Last Visit24 Aug 2017
Likes Given0
Likes Received1/1
Return to 'Ex-Yugoslavia' Forum     Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Dec 6, 2023 22:22:36 PST