zgłaszam tutaj, bo support Ysense póki co nie pomógł...
Na Peanut Labs wiele osób ma problem z tym routerem.
Wyświetla się błąd, że "coś poszło nie tak" i tak w kółko...
Po napisaniu do supportu Ysense dostaje się odpowiedź, aby pisać bezpośrednio do Peanut Labs.
Peanut Labs nie chce pomóc, odpisują, wymieniając możliwe przyczyny błędu..
Błędne koło.
Tylko, że tych osób jest dość sporo, więc problem raczej leży u nich.
Czy Ysense może zrobić coś w tej sprawie?
Przecież to są też ich pieniądze, a ludzie pracujące w supporcie po prostu umywają ręce.
Czy Pan moderator może to zgłosić?
gallup wrote:Od ponad 3 miesięcy nie miałem żadnej ankiety na Opinion World. Za każdym razem kiedy klikam w ten router wyświetla się na krótki czas że zapraszamy do innej ankiety i momentalnie wraca do pozycji startowej. Nie wiem czy ja mam coś zablokowane i nie mogę dotrzeć do aktualnych ankiet z tego routera czy jest to problem również u innych. Czy możesz się coś dowiedzieć na ten temat
gallup wrote:Większość osób tak ma od roku. Tylko garstka będzie Ci tutaj pociskać głupoty, że ma mnóstwo ankiet i zarabia po $60-70 miesięcznie.Od ponad 3 miesięcy nie miałem żadnej ankiety na Opinion World. Za każdym razem kiedy klikam w ten router wyświetla się na krótki czas że zapraszamy do innej ankiety i momentalnie wraca do pozycji startowej. Nie wiem czy ja mam coś zablokowane i nie mogę dotrzeć do aktualnych ankiet z tego routera czy jest to problem również u innych. Czy możesz się coś dowiedzieć na ten temat
Eladria wrote:ElaLS wrote:Ja od wczoraj wieczorem mam w RUTERACH CODZIENNEJ ANKIETY ciągle ładowanie strony.Pisze mi tak-Ładowanie.Proszę czekać...Macie też tak?
Mam to samo, zgłaszałam 2 razy i zero odzewu....