Please wait...
HomeForumInternationalMalaysurvey gagal ni
Topic Rating:

Jump to
Members LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanNederlandsGreekHindiUrduBengaliFilipinoIndonesianMalayArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
survey gagal ni

Post Reply

#1 by Taqimpokgha » Mon Jul 01, 2019 13:42

susahnya nak lulus survey.,kawan kawan ada cara lain tak yang lebih mudah nak dapat coins
Taqimpokgha
Posts1
Member Since8 Jun 2019
Last Visit28 Jun 2019
Likes Given0
Likes Received1/1

#2 by kerwin8 » Tue Jul 02, 2019 09:12

Taqimpokgha wrote: susahnya nak lulus survey.,kawan kawan ada cara lain tak yang lebih mudah nak dapat coins

Cuba banyak kali dan jujur masa jawab.
kerwin8
Posts209
Member Since28 Jun 2016
Last VisitToday
Likes Given21
Likes Received67/45

#3 by RETHAUDIN » Fri Aug 09, 2019 14:21

Taqimpokgha wrote: susahnya nak lulus survey.,kawan kawan ada cara lain tak yang lebih mudah nak dapat coins

Cara menjawap tu biarlah berhati-hati. Saya berikan anda cara-cara menghadapi Survey di ysense.

1. Demographic - Maksudnya ialah maklumat latarbelakang anda. Ia perlu di isi dengan betul dan tepat. Maksud betul dan tepat ialah tidak semestinya anda menjawap dengan jujur atau honest.

2. Masa diperlukan Menjawap - ramai di luar sana tidak faham bila menjawap survey di online. Biasanya survey online ada memperuntukan masa. Contohnya 20 minit, 10 minit dsbgnya.pastikan jarak menjawap setiap soalan biarlah berpatutan masanya, jika anda gagal mengawal masa menjawap, system akan menganggap anda sebagai Robot dan kesannya Disqualified.

3. Setiap Survey di Online ada Quality Control Question, maksudnya router publisher survey mahukan data yang berkualiti dan berguna serta berbaloi jika mereka bayar. Biasanya, ramai mau menjawap dengan cepat dengan harapan dapat jawap survey dengan banyak. Pendapat ini tidak bersesuaian dan kesannya Disqualified.

4. Soalan Pendapatan dlm Survey - Saya nasihatkan jgn letakan pendapatan anda yang sebenar. Minimum pendapatan RM100k - RM120k setahun atau RM8k - RM10k sebulan.

5. Konsisten - Ketika menjawap Survey online, anda kena ingat jawapan anda. Jika nda ingat screen shot lah. Ini kerana, besar kemungkinan anda terjumpa survey yang sama tapi nilai survey yang berlainan. Tujuannya ialah dengan sengaja menguji anda sama ada anda ni benar2 konsisten dengan jawapan anda atau tidak.

6. Timer ⏱- Setiap Survey tu memang ada timer sendiri sama ada Google advanced timer analyzer, atau indipendence timer. Jgn jawap terlalu cepat jika masa di peruntukan 20 minit... kalo boleh dalam 18 hingga 19 minit,sudah memadai.

7. Survey Scanner - Setiap survey di online tu akan menyemak secara auto demographic anda dengan 3 cara. Antaranya i). Melalui Router, Router ni spt syarikat pengendali survey spt ySense.com, toluna.com, panelengage.com ddan banyak lagi..ii). indipendence database, ini adalah database sejarah survey. Jika anda pernah jawap, system akan tamatkan survey kerana anda sudah membuatnya. Ii). Ialah Online Shop

8. Pekerjaan - Biasanya anda akan ditanya jenis pekerjaan. Anda mensti jawap Bekerja sepenuh masa. Jangan letak jawatan anda sekarang. Tujuannya ialah untuk mendapatkan lebih banyak invitation survey...

9. PollFish Survey - ia Survey berasaskan AI dan sukar untuk melepasi kerana ia 100% di kawal oleh System AI (Bukan Manusia)

10. Anda mesti update setiap bulan demography anda agar tidak dormant....Ada juga survey, sengaja mencari target market tertentu spt umur tertentu, kaum tertentu, jantina tertentu, pesakit tertentu, negara tertentu. Jika jumpa spt ini, jgn jawap jika anda tidak layak kerana peluang anda amat tipis.

Di ySense.com tu, jgn buat task jika anda lakukan secara part time. In kerana Tasak di Figure8 tu memerlukan masa yang banyak dan kemahiran accuracy sekurang-kurangnya 75% betul.

11. cache - Jika sudah sampai 24jam, anda kena clearkan Cache PC/iPad/Tablet/Smartphone anda.
Tujuannya untuk mendapatkan Survey2 baru dan Invitation baru. jika anda tidak bersihkan Cache anda, system survey akan membaca cache lama dan akan automatic Redirected anda ke survey lain... ini akan membuang masa anda.

Itulah pengalaman saya dari 01/08/19 hingga 10/08/19 di ysense.com
RETHAUDIN
Posts28
Member Since26 Jun 2019
Last Visit10 Oct 2019
Likes Given2
Likes Received6/3
Return to 'Malay' Forum     Return to the forums index
All times displayed are EST - Server Time: Oct 14, 2019 09:38:57 EST